Τσακαλώτος σε Σόιμπλε: Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα

Τσακαλώτος σε Σόιμπλε: Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τον διάλογο που είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα

Αισιοδοξία εκφράζουν ανώτατες πηγές του υπουργείου Οικονομικών για την γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης μετά τις συναντήσεις που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο εξωτερικό, αλλά και στο Eurogroup.

O κ. Τσακαλώτος είχε την ευκαιρία χθες να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και να του αναπτύξει όλα τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης που θα βρει και ο ίδιος μπροστά του το διήμερο 20-22 Ιανουαρίου που θα παραστεί στο Νταβός.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, μπορεί τα μηνύματα που υπάρχουν έως τώρα για το ασφαλιστικό να είναι ενθαρρυντικά, όμως τόσο το ΔΝΤ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα σταματήσουν να θέτουν τους δικούς τους όρους και να βάζουν τις δικές τους απαιτήσεις για την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αυτή τη στιγμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην φάση ανταλλαγής τεχνικών στοιχείων με τους δανειστές να εστιάζουν στην ποσοτικοποίηση του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του φέρεται να του τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό να τελειώσει για εμάς γρήγορα η αξιολόγηση, δεν μπορεί να περιμένουμε να κλείσει ο φαύλος κύκλος το καλοκαίρι. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα για έξοδο από την κρίση».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ίδια «σκληρή» γραμμή ήταν η απάντηση του Βόλφγακγνκ Σόιμπλε: «Κατανοώ, κάντε και εσείς ό,τι πρέπει και θα βρούμε την άκρη».

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας όλες τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που υπάρχουν από την προσφυγική κρίση. Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να επέμεινε πως δεν θέλει να χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι, όμως εμφανίστηκε θετικός στο να δοθεί βοήθεια στις χώρες που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα