Τσακαλώτος: Θα μειώσουν τους φόρους με νέους φόρους

Τσακαλώτος: Θα μειώσουν τους φόρους με νέους φόρους
Arrival of Minister of Economy George Stathakis at the Hilton for a meeting with officials of the IMF, Athens on Sept. 13, 2016. / Hilton , 13 , 2016 SOOC

Αιχμές ότι οι ελαφρύνσεις που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλυφθούν με φόρους σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες άφησε σήμερα ο υπουργός οικονομικών

Την αιχμή ότι οι ελαφρύνσεις που υποσχέθηκε χθες το βράδυ από την Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλυφθούν με φόρους σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες άφησε σήμερα ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στην κρίση είναι να ανεβάζει φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου από το 6% στο 11%» ήταν η απάντηση του υπουργού οικονομικών όταν κλήθηκε να  σχολιάσει τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του χθες το  βράδυ στην ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του εξήγγειλε ότι υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία θα πάει καλά θα προχωρήσει σε:

* Μείωση συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9% για τα χαμηλά εισοδήματα

* Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και

* Μείωση ΦΠΑ με δυο συντελεστές 11% και 22%

Οι παραπάνω παρεμβάσεις σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ θα έχουν κόστος 1,3 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1,9 δισ. ευρώ στη διετία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα