Τσαπανίδου: “Ο Τσίπρας είπε ‘ψάξτε την υπόθεση Γεωργούλη το καλοκαίρι του ’22′”

Τσαπανίδου: “Ο Τσίπρας είπε ‘ψάξτε την υπόθεση Γεωργούλη το καλοκαίρι του ’22′”
Πόπη Τσαπανίδου eurokinissi

"Καλέσαμε τον Γεωργούλη όταν υπήρχαν φήμες και έκανε λόγο για προσβλητική διαδικασία", είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. "Η καταγγελία ήρθε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όταν προέκυψε το θέμα άρσης ασυλίας".

Απαντήσεις σχετικά με το πότε ενημερώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο πρόεδρός του για τις φήμες γύρω από τον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έδωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως είπε η ίδια, οι “φήμες” έφτασαν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2022, πριν λίγους μήνες δηλαδή, και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε διερεύνηση στην όλη ιστορία. Ανέφερε πως το κόμμα απευθύνθηκε στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου για το αν υπήρχε κάποια καταγγελία και έκανε όσα μπορούσε την ώρα που οι έρευνες “έτρεχαν” στο απόρρητο.

“Οι φήμες κυκλοφόρησαν στις Βρυξέλλες το 2022. Ήταν φήμες για κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη για ένα άτομο” είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Action24.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης “ενημέρωσε το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας είπε “ψάξτε την ιστορία, δείτε τι υπάρχει”. Όταν υπάρχει μια φήμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όταν κάνεις έρευνα για ψήμη ψάχνεις κάτι χειροπιαστό”.

“Όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τί συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μόλις προχθές (την Δευτέρα), γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας”, συμπλήρωσε η κυρία Τσαπανίδου.

“Ο κ. Κούλογλου είπε “αν θυμάμαι καλά πριν 1-2 χρόνια”, σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις του ιδίου το πρωί της Τρίτης, όταν και τοποθετήθηκε σχετικά με τον χρόνο κατά τον οποίο άνοιξε εσωκομματικά η συζήτηση για τον Αλέξη Γεωργούλη.

Σύμφωνα με την ίδια “φώναξε ο Παπαδημούλης τον Γεωργούλη για το αν υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορες, αν υπάρχουν διαμαρτυρίες από ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται. Ο κ. Γεωργούλης έκανε λόγο τότε για προσβλητική διαδικασία και διέψευσε τα πάντα”, είπε, προσθέτοντας πως “για μένα κακή συμπεριφορα είναι κακοποιητική συμπεριφορά”.

“Είμαστε με το θύμα”

Εν συνεχεία η κ. Τσαπανίδου απάντησε και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο υπαίτιος που διέρρευσε αρχικά το όνομα της Έλενας Χριστοπούλου, της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη, λέγοντας: “Είναι δυνατόν ένα κόμα που στέκεται δίπλα στις γυναίκες, είχε φτιάξει δομές, κέντρα φιλοξενίας για να δημιουργήσει πλαίσιο στήριξης γυναικών που κακοποιούνται, είναι δυνατόν να δώσει το όνομα ενός θύματος; Ούτε καν, είμαστε με το θύμα, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις και δεν δείχνουμε καμία ανοχή, δεν υήρχε περίπτωση άνθρωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το όνομα και να την βάλει σε μια ίδια διαδικασία”.

“Όταν το ακούω αναρωτιέμαι “με ποιο σκεπτικό;” και το σκεπτικό είναι ότι δεν το έδωσε το ΠΑΣΟΚ, άρα το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν έχει καν λογική” κατέληξε.

Θυμίζουμε πως η κ. Τσαπανίδου είχε τονίσει σε συνέντευξή της στο MEGA, πως όταν το κόμμα έμαθε πως υπάρχει επίσημη καταγγελία και αίτημα για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη, τότε μέσα σε 15 λεπτά εκείνος “απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα”, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι “ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα έδωσε την εντολή να απομακρυνθεί από το κόμμα και την Ευρωομάδα”.

“Δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάποιον για μια φήμη. Δεν υπήρχε τότε σε γνώση μας καταγγελία. Δεν υπήρχε τότε τίποτα για καταγγελία ούτε στην Ευρωβουλή ούτε στον Τύπο. Μόλις χθες μάθαμε για καταγγελία που πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιδράσαμε ακαριαία σε 15 λεπτά”, είχε πει συγκεκριμένα. Είχε αναφέρει ακόμη πως ο κ. Γεωργούλης πρέπει να επιστρέψει την έδρα του στην Ευρωβουλή, κάτι που του έχει ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: “Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εμείς είμαστε με τα θύματα”

Στο πλευρό των θυμάτων τάχθηκε την Τρίτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την υπόθεση κατά τη διάρκεια περιοδείας του, στο Λαύριο.

“Χθες ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς. Υπήρξε μια καταγγελία για τον ευρωβουλευτή Γιωργούλη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από την δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά σε ό,τι μας αφορά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με εμφυλη βία, με σεξουαλική βία. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα όχι με τους θύτες”, τόνισε αναλυτικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνέχισε, λέγοντας πως “το μήνυμα που έστειλα και στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή καμιά σκιά. Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όποιος κι αν είναι αυτός”.

“Αυτό το μήνυμα θέλω σήμερα να το περάσω, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή υπόθεση θα κρίνει δικαιοσύνη, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όσοι έχουμε παιδιά και μάλιστα αγόρια να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται. Να μάθουμε ότι μεγαλύτερη αξία από όλες είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη, την οποία πρέπει να σεβόμαστε. Και δεν χωράει η βία, δεν χωράνε σε αυτές τις καταστάσεις ανοχή απέναντι στη βία”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα