Τσίπρας: Αν θέλετε να συγκρίνουμε προγράμματα ελάτε αύριο το πρωί σε τηλεμαχία

Τσίπρας: Αν θέλετε να συγκρίνουμε προγράμματα ελάτε αύριο το πρωί σε τηλεμαχία
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Η δευτερολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της ακρίβειας και των εξοπλισμών

Πρόκληση για απευθείας αντιπαράθεση σχετικά με τα προεκλογικά προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας απεύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στην Βουλή ο , μετά την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις φόρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία. Επίσης άσκησε έντονη κριτική για αδιαφάνεια στις αμυντικές δαπάνες ενώ σημείωσε ότι για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός δεν έδωσε απαντήσεις για τις υποκλοπές.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρωθυπουργός «είναι αμήχανος, αλαζών και ψεύτης» λέγοντας πως «είμαι ανοιχτός για την οποιαδήποτε σύγκριση και σύγκρουση, ελάτε αύριο το πρωί σε μία τηλεμαχία». Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Γιατί 7 χρόνια κρύβεστε;»

Απαντώντας στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία είναι «1,5 δις η μείωση του ΦΠΑ» τόνισε πως «από την μια έχουμε την ιδιωτική αισχροκέρδεια» και «δίπλα σε αυτή υπάρχει και η κρατική αισχροκέρδεια». Τόνισε πως «εισπράττετε πάνω από 5 δις ευρώ το 2022» αφού «κρατάτε σταθερά υψηλούς έμμεσους φόρους». Σημείωσε πως «αυτά θα δίναμε για να πάρει μια ανάσα ο καταναλωτής» όμως εσείς «θέλετε να παίρνετε τα χρήματα από τους αδύναμους και να τα δίνετε σε αυτούς που έχουν υπερκέρδη. Στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και στα σούπερ μάρκετ». Πρόσθεσε επίσης πως «εσείς που μας κατηγορούσατε ότι κάναμε την χώρα Σοβιετική Ένωση έχετε κάνει την μεσαία τάξη να ζει με τα κουπόνια».

Αναφερόμενος στις εξοπλιστικές δαπάνες ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και τις φρεγάτες Bellhara και τα 18 Raphalle» επισημαίνοντας ότι δεν ψήφισε τις έξτρα εξοπλιστικές δαπάνες που εμφάνισε η κυβέρνηση, τονίζοντας πως θα καταψηφίσει και το κέντρο εκπαίδευσης στη Καλαμάτα αφού αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα κονδύλια. Επισήμανε ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες συμφωνήθηκαν με «μια απευθείας ανάθεση του ελληνικού δημοσίου στην Naval και την Dassault» ρωτώντας ρητορικα: «Έχουμε η όχι λόγους να ζητάμε εξηγήσεις γι αυτό;» παρατηρώντας πως «θα συζητάει το κοινοβούλιο για αρκετό καιρό αυτές τις συμβάσεις». Συνολικά ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «εμείς στον DNA μας έχουμε την δικαιοσύνη» και «ο πατριωτισμός είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε και στο ζήτημα των υποκλοπών λέγοντας πως «ένα πράγμα σας ζήτησα: Ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας» για τον οποίο παρακολουθήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. Τονίζοντας πως «έχετε εκτρέψει το πολίτευμα από την δημοκρατική του λειτουργία».Επίσης αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές τονίζοντας ότι σε αυτές «δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι. Ψηφίζει ο ελληνικός λαός. Δείτε τα αποτελέσματα στην Κύπρο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα