Τσίπρας: “Διαλύστε την ομάδα ΔΡΑΣΗ – Υπερκομματικός αρχηγός Αστυνομίας”

Τσίπρας: “Διαλύστε την ομάδα ΔΡΑΣΗ – Υπερκομματικός αρχηγός Αστυνομίας”
Αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν αποδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της πανδημίας ρίχνοντας τις ευθύνες στα συλλαλητήρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την λειτουργία της αστυνομίας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την άμεση διάλυση της ομάδας «Δράση», δεσμευόμενος ότι θα διαλυθεί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στην κυβέρνηση, καθώς και να γίνονται οι προσλήψεις αστυνομικών μόνο μέσω πανελληνίων.

Επίσης πρότεινε την σύσταση διακομματικής επιτροπής για την επιλογή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα ζήτησε από την κυβέρνηση να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του Βασίλη Μάγγου επικαλούμενος επιστολή του πατέρα του την οποία έλαβε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα θεσμικά μέτρα που πρότεινε ο πρωθυπουργός.

Αναρωτήθηκε αν υπάρχει συνεννόηση με τον Συνήγορο το Πολίτη για τον διορισμό βοηθού του για ζητήματα αστυνομικής βίας. Επίσης έθεσε το ερώτημα του γιατί δεν φορούν διακριτικά στις στολές τους παρότι η κυβέρνηση δηλώνει ότι υιοθέτησε τις προτάσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες της για την πανδημία στην λαϊκή διαμαρτυρία  επισήμανε άλλωστε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία κατέθεσε στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν αποδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της πανδημίας ρίχνοντας τις ευθύνες στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται.

Το μόνο που δεν μας είπατε είναι ότι το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο

«Το μόνο που δεν μας είπατε είναι ότι το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στην Βουλή σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει απέχθεια απέναντι στην λαϊκή έκφραση. Σημείωσε πως «οι πολίτες δεν ψηφίζουν μόνον κάθε 4 χρόνια. Έχουν δικαίωμα να εκδηλώνουν την δυσαρέσκειά τους». Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό για έντονα διχαστικό λόγο.

Επισήμανε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «επιρρίπτετε την ευθύνη για την πανδημία στις διαδηλώσεις»  τονίζοντας ότι «είναι αστείο να θέλετε να πείσετε την ελληνική κοινωνία, ούτε τους ψηφοφόρους σας δεν πείθετε». Μάλιστα σημείωσε πως όταν στις 7 Οκτωβρίου έγινε το συλλαλητήριο στο Εφετείο για την Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση μιλούσε για αύξηση των κρουσμάτων στην Αθήνα. Όμως τα κρούσματα – σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας – καταγράφθηκαν στην Θεσσαλονίκη όπου δεν έγινε κανένα συλλαλητήριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην κριτική για την λειτουργία της αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πότε ο Κ.Μητσοτάκης λέει αλήθεια σήμερα που κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για χρήση βίας ή όταν ως αντιπολίτευση ζητούσε από την κυβέρνηση να «λύσει τα χέρια της αστυνομίας». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι οι καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη για αστυνομική βία έχουν αυξηθεί κατά 75% ενώ επισήμανε πως «εμείς διαλύσαμε την ομάδα Δελτα και εσείς την επανασυστήσατε ως ομάδα Δράση». Επισήμανε πως στελεχώθηκε με ανεκπαίδευτους αστυνομικούς που δεν έχουν περάσει με πανελλήνιες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα