Τσίπρας – Κωνσταντοπούλου: Τα καρέ μιας δύσκολης συνάντησης

Τσίπρας – Κωνσταντοπούλου: Τα καρέ μιας δύσκολης συνάντησης
O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκαν εκ νέου το βράδυ της Πέμπτης στην εκδήλωση για την πτώση της δικτατορίας στο πάρκο Ελευθερίας (Pics)

Δύο συναντήσεις μέσα στην ίδια μέρα είχαν ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής με τη δυσαρέσκεια από πλευράς Τσίπρα να είναι δεδομένη και με τους δύο να συμφωνούν ότι διαφωνούν.

Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην εκδήλωση για την πτώση της δικτατορίας στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε θερμά την κα Κωνσταντοπούλου, όπως και τον πατέρα της και πρώην αρχηγό του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός είναι σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού προκειμένου “να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία που χάσαμε εξ αιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης”.

Ήταν η δεύτερη συνάντηση τους μετά από εκείνη που προηγήθηκε στο Μαξίμου το πρωί της Πέμπτης. Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ωστόσο η θεσμική δυσαρμονία που είχε διαπιστώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο κ.Τσίπρας εξακολούθησε να υφίσταται και αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό.

Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από αίτημα που είχε υποβάλει το απόγευμα της Τετάρτης στον πρωθυπουργό η κ.Κωνσταντοπούλου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε σε συνεργάτες του τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την επιλογή της κ.Κωνσταντοπούλου να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης. Ο κ.Τσίπρας έθεσε ακριβώς αυτό το ζήτημα και στην ίδια την Πρόεδρο της Βουλής.

Αναλυτικά, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, εξέφρασε στην κ. Κωνσταντοπούλου τον προβληματισμό του “για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζε”.

Από την πλευρά της η κ. Κωνταστοπούλου, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως με τον πρωθυπουργό τη συνδέει “σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία για τη διαφύλαξη των δικαίων του λαού μας, την προοπτική αυτού του τόπου και τη συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα ήθελαν να δουν να διαρρηγνύεται”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του Πρωθυπουργού και δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων λαού και σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις και έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια και αμεσότητα ακόμα και εάν έχουν διαφορετικές απόψεις να μιλούν με ευθύτητα και να καταλήγουν σε λύσεις”.

Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την πτώση της χούντας

O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

 
O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

 
O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

 
O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

 
O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

 
O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

 
O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

 
O 41 , , ( ), , 23 , 2015 SOOC

Δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση Μνήμης του ΣΦΕΑ για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας προσερχόμενος στην εκδήλωση Μνήμης δήλωσε τα εξής:

“Σαράντα ένα χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών, σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν προκειμένου να επιστρέψει η Δημοκρατία στην πατρίδα μας.

Και αυτός ο δημοκρατικός πατριωτισμός της εποχής εκείνης, είναι και σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού μας, για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία, η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας όρθιοι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι. Και είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες”.

SOOC

 

Φωτογραφίες: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα