Τσίπρας: Μου είπαν να διαβάσω το βιβλίο του Τραμπ πριν πάω στις Βρυξέλλες

Τσίπρας: Μου είπαν να διαβάσω το βιβλίο του Τραμπ πριν πάω στις Βρυξέλλες

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον επερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και οι αντιδράσεις στο Twitter για την... προφορά των ελληνικών του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του (Vid)

Στο βιβλίο του Ντόναλντ Τραμπ, The Art of the Deal, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων του με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Από τον Τραμπ γνωρίζω λίγα πράγματα. Γνώριζα την επιθετικότητα και τον εκκεντρικό τρόπο που επέλεξε να υποστηρίξει μη συμβατικές απόψεις. Κάποιοι μου είπαν ότι θα έπρεπε να διαβάσω το βιβλίο του “The Art of the Deal”, πριν πάω να διαπραγματευτώ στις Βρυξέλλες.”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

“Πρέπει να πω ότι άλλο πράγμα ήταν ο Τραμπ ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, άλλο πράγμα στην προεκλογική περίοδο και άλλο αναμένουμε να είναι ως πρόεδρος. Πιστεύω ότι ακόμη και αν κάποιος ήθελε να αλλάξει άρδην την εξωτερική πολιτική, αυτό στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά δύσκολο”, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

“Είμαστε λαοί που πορευόμαστε με κοινές αξίες και έχουμε πολλά να κερδίσουμε από τη συνεργασία. Πιστεύω πως το επόμενο διάστημα δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ γιατί είναι σχέσεις που έχουν σφυρηλατηθεί πάνω σε κοινές αξίες”, συμπλήρωσε.

Από τη δική του μεριά, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε, προσπαθώντας να εξηγήσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών που ταρακούνησε όλο τον πλανήτη: “Εξεπλάγην από το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ. Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για τις δηλώσεις του Τραμπ, ωστόσο οφείλω να καταθέσω τις ιδέες μου για το πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Θα συνεργαστώ με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο για να έχουμε ένα κράτος χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Να μην κάνουμε συγκρίσεις με την Τερέζα Μέι και τη κ. Λεπέν, η κατάσταση σε αυτές τις χώρες είναι εντελώς διαφορετική”.

“Νομίζω πως μια ισχυρή πλειοψηφία του αμερικανικού λαού συμφωνεί με μένα. Ωστόσο εξελέγη κάποιος με μια διαφορετική κοσμοθεωρία. Ο κόσμος ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, μήπως αυτό το άλλο, καταφέρει να φέρει κάτι καλύτερο”, ανέφερε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ που θα δώσει τη θέση του στον Ρεπουμπλικανού Τραμπ.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον Ντόναλντ Τραμπ στο 19ο λεπτό του παρακάτω βίντεο:

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν πάντως τα “ελληνικά” του πρωθυπουργού στο τέλος των δηλώσεων του, με πολλούς χρήστες του Twitter να αναφέρουν πως έμοιαζαν με… “ελληνοαγγλικά”. Από τον σχολιασμό δεν έλειψε και η χαλαρή χειραψία των δύο ανδρών κατά την υποδοχή στο Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα