Τσίπρας: “Αν συνεχίσει να κυβερνά ο Μητσοτάκης, όλοι θα βρεθούν στην ανάγκη να ανάψουν ένα κερί”

Τσίπρας: “Αν συνεχίσει να κυβερνά ο Μητσοτάκης, όλοι θα βρεθούν στην ανάγκη να ανάψουν ένα κερί”
Ο Αλέξης Τσίπρας ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός ταξιδεύει σε πολλά μέρη, αλλά δεν ένιωσε την ανάγκη να επισκεφθεί την πυρόπληκτη Έυβοια, σχολίασε δεικτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν κυβερνήσει για πολύ ακόμα ο Μητσοτάκη, ο μέσος Έλληνας θα βρεθεί στην ανάγκη να ανάψει μετά κανένα κερί μπας και σωθούμε». Με αυτή την φράση απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας στη σχετική «ατάκα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε χθες στο MEGA ανέφερε ότι «θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει». Με τον τρόπο αυτό είχε σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία δεν περιλαμβάνονταν η υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο σε Ναούς. «(Αυτό γίνεται) στο όνομα να μην δυσαρεστήσουμε μια μικρή μειοψηφία η οποία μας ψηφίζει, ή που μπορεί να θέλουμε να μας ψηφίζει και να μη δυσαρεστηθεί; Αυτό κάνει ο κ. Μητσοτάκης τώρα. Συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος. Σαν πολιτευτής, ενώ είναι πρωθυπουργός, με ευθύνη την ώρα της πανδημίας» τόνισε

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ενώ έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «όλα πάνε καλά» ενώ καλεί τους πολίτες να μην μετρούν τα κρούσματα. Επισήμανε επίσης ότι οι αποφάσεις του λαμβάνονται με ψηφοθηρικά κριτήρια και προσμέτρηση του πολιτικού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και το ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να εφαρμόσει μέτρα για τον Covid 19 στην Εκκλησία, όπως και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αναφέροντας ενδεικτικά τους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Τόνισε ότι η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για rapid test στους ναούς είναι μέτρο που αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών που τις επισκέπονται.

Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ενώ «είχε δύο ολόκληρα χρόνια να ενισχύσει το ΕΣΥ, το ΕΣΥ είναι στα όρια της κατάρρευσης, οι άνθρωποι που δίνουν την ικμάδα των δυνάμεών τους για να το κρατήσουν όρθιο, λιποθυμούν μπροστά στις κάμερες, όπως στη Λάρισα. Η κατάσταση είναι τραγική, σήμερα είναι 2.500 λιγότεροι υγειονομικοί στο ΕΣΥ από ότι το 2019… Στην Ευρώπη είμαστε χειρότεροι, ανταγωνιζόμαστε μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και ο κ. Μητσοτάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε μάλιστα την πρότασή του για να οριστεί από κοινού, από όλα τα κόμματα μια επιτροπή επιστημόνων υψηλού κύρους προκειμένου να προτείνει τα απαραίτητα μέτρα για την ανάσχεση της έξαρσης του Covid 19.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται αύριο, Παρασκεύή, να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Εύβοια και ιδίως στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Μάλιστα και το θέμα αυτό άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι έχει ταξιδέψει έκτοτε σε πολλά μέρη, όμως δεν ένιωσε την ανάγκη να επισκεφθεί την Εύβοια και «να δει πώς περνούν αυτοί οι άνθρωποι».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα