Τσίπρας: “Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος” το δίλημμα των εκλογών

Τσίπρας:  “Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος” το δίλημμα των εκλογών
Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στην επερχόμενη κάλπη εξέφρασε ο πρόεδρος του, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χαρακτήρισε την σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του τόνισε ότι μετά την διαφαινόμενη δραπέτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στόχος είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της απλής αναλογικής και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας “αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες. Το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος”. Τόνισε πως “η  απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές με απλή αναλογική. Αυτή είναι και η μόνη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση από τη αυτή την εκλογή, χωρίς να χρειαστεί και δεύτερη εκλογική διαδικασία”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο προεκλογικό κλίμα των ημερών λέγοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης μέσα στην παραζάλη της φθοράς του και το χάσμα ανάμεσα στην προπαγάνδα και την πραγματικότητα, που συνεχώς διευρύνεται και απειλεί να τον καταπιεί, αποφάσισε να πιαστεί από τα μαλλιά του. Ξέχασε και τη σοβαρότητα, και την εθνική ευθύνη, και τη θεσμική αφοσίωση, και τη δέσμευση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Όλα εκείνα δηλαδή με τα οποία φιλοτεχνούσε τόσο καιρό την εικόνα του.  Τα ξέχασε όλα και καταφεύγει σε πρόωρες εκλογές. Καλοδεχούμενες λέμε εμείς, άλλωστε τις ζητάμε εδώ και έξι μήνες”.

Όμως διευκρίνισε πως ” ακόμα και την επιλογή του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ακόμη δηλαδή και τις εκλογές, τη κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, δεν είναι μπορεί να αποφύγει να τις στιγματίσει με την καθεστωτική του τοξικότητα. Και χωρίς καμιά δημοκρατική περίσκεψη, καμιά δημοκρατική ευαισθησία αποδίδει προκαταβολικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ο ίδιος προετοιμάζει, στο δικό μας αντιπολιτευτικό λόγο. Κρύβεται, με δυο λόγια, πίσω από την αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει την κυβίστησή του”. Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως “με κατηγορεί ότι προτείνω παρατεταμένη αστάθεια, τη στιγμή που η αστάθεια έχει γίνει κανονικότητα με τις πρωτοβουλίες του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη. Με το εκλογικό κλίμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.  Με τις συνεχείς διαρροές από το ίδιο το Μαξίμου για πρόωρες εκλογές. Με συνεχείς δηλώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για πρόωρες κάλπες. Αυτές οι διαρροές και αυτές οι δηλώσεις είναι που έχουν οδηγήσει τα υπουργεία σε παράλυση. Συνεπώς ας αφήσουν τα αστεία περί παρατεταμένης αστάθειας που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο επειδή υπάρχει. Αυτοί από μόνοι τους τη δημιουργούν την αστάθεια”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο τρόπο που η αξιωματική αντιπολίτευση θα “πάει” στην προεκλογική περίοδο λέγοντας ότι “η αλήθεια, η πραγματικότητα που όλοι ζούμε, είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός του κυρίου Μητσοτάκη. Και την αλήθεια, εμείς την έχουμε και θα την έχουμε σημαία και στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση”. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στην ακρίβεια λέγοντας πως “αντί για σοβαρή αύξηση στους μισθούς, αντίστοιχη με τον πληθωρισμό και δραστικά μέτρα για τη μείωση των τιμών σε καύσιμα και λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης με ανεπαρκέστατα επιδόματα, που εξανεμίζονται από τις διαρκείς αυξήσεις πριν καλά-καλά φτάσουν στις τσέπες των πολιτών, επιδοτεί την αισχροκέρδεια σε ενέργεια και καύσιμα”. Σχολίασε μάλιστα πως “αυτός που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα στα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης του , τώρα προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάρρευση του κοροϊδεύοντας τους πολίτες με ψίχουλα, που έχουν ημερομηνία λήξης τις πρόωρες εκλογές που σχεδιάζει”.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι “εν μέσω της γεωπολιτικής κρίσης και όξυνσης των τουρκικών προκλήσεων, που δημιουργούν ένα ρευστό και επικίνδυνο διεθνές τοπίο, ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη χώρα σε περιπέτειες με την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική που ασκεί. Αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής και από πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη δύσκολη περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων, μετατρέπει την Ελλάδα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει για ορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών παράλληλα με την λειτουργία του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και διακομματικής επιτροπής για τα ΜΜΕ. Ειδικά για το τελευταίο ζήτημα σημείωσε ότι “έχει εκπέσει η χώρα μας στην 108η θέση ντροπής στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του τύπου. Και να καταγράφει η ανεξάρτητη αρχή, κυβερνητική προβολή στα ΜΜΕ 75%, προβολή του ΣΥΡΙΖΑ 16% και 9% για όλα τα άλλα κόμματα”.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

Οικονόμου: Δεν θα αφήσουμε τον “τραμπισμό αλά γκρέκα” να βλάψει την κοινωνία

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε:

Από την πολιτική τοξικότητα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να περάσει στην επόμενη πίστα: τον βούρκο. Όπως φαίνεται, στον βούρκο σκοπεύει να πορευτεί το επόμενο διάστημα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην πολιτική ευτέλεια και την εξαχρείωση. Εγγυούμαστε όμως ότι δεν θα αφήσουμε τον “τραμπισμό αλά γκρέκα” ούτε να πλήξει τη δημοκρατία μας, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την Πατρίδα μας“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα