Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 247: Δεν είχαν υπολογιστεί στη συμφωνία τα έσοδα από τις άδειες

Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 247: Δεν είχαν υπολογιστεί στη συμφωνία τα έσοδα από τις άδειες

Γιατί ο Τσίπρας θεωρεί ότι δε θα έχει πρόβλημα με τους θεσμούς για τη διανομή των χρημάτων από τις άδειες. Έκτακτο έσοδο σε έκτακτες δράσεις (Vid)

“Απρόσμενο έσοδο για το δημόσιο προϋπολογισμό” χαρακτήρισε τα χρήματα από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση της απεσταλμένης του NEWS 247 Βίκυς Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.

“Τα χρήματα από τη διαδικασία αδειοδότησης δεν τα έχετε λάβει. Είστε αισιόδοξος ότι θα τα πάρετε και αν τα πάρετε; Και είστε από την άλλη σίγουρος πως θα μπορέσετε να τα διανείμετε όπως θέλετε;” ήταν η ερώτηση της Βίκυς Σαμαρά.

“Τα έσοδα αυτά θα δοθούν σε τρεις φάσεις. Ογδόντα εκατομμύρια άμεσα, ογδόντα μέχρι το τέλος του 2016 και άλλα ογδόντα μέσα στο 2017. Θα έχουμε ένα απρόσμενο έσοδο για το δημόσιο προϋπολογισμό.

Σε ότι αφορά το ερώτημά σας αν θα καταφέρουμε να τα μοιράσουμε. Εμείς ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για έκτακτα έσοδα, που δεν είχαν προϋπολογιστεί στη συμφωνία, θα έχουμε τη δυνατότητα να τα διανείμουμε σε έκτατες παρεμβάσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα μόνιμο μέτρο. Δεν γίνεται δηλαδή να θεσπίσουμε ένα επίδομα, που θα είναι μόνιμο. Όλα όσα εξήγγειλα χθες έχουν τον χαρακτήρα μιας έκτακτης δαπάνης.

Χθες μίλησα για 60.000 σχολικά γεύματα. Μίλησα για 15.000 επιπλέον παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μίλησα για 4.000 νοσηλευτές και μίλησα και για ένα πρόγραμμα με τίτλο “Γυρίζουμε Ελλάδα”, που αφορά τους νέους ερευνητές. Ιδρύθηκε Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, με εθνικούς πόρους με στόχο, να γίνει μόχλευση αυτών των χρημάτων, ώστε να έχουμε έναν κουμπαρά 240 εκ. ευρώ για να ενισχύσουμε έρευνα, καινοτομία, νεοφυή επιχειρηματικότητα”, είπε ο πρωθυπουργός.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα