Τσίπρας: Στους “Πάτσηδες” τα χρήματα και τα σπίτια της μεσαίας τάξης

Τσίπρας: Στους “Πάτσηδες” τα χρήματα και τα σπίτια της μεσαίας τάξης
Φωτογραφία αρχείου

Το σκάνδαλο με τον βουλευτή της Ν.Δ ενώ ετοιμάζονται να βγούν περιουσίες "σφυρί" στηλίτευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πιστεύει ότι θα κερδηθούν οι επόμενες εκλογές.

Το «σκάνδαλο Πάτση» είναι η απόδειξη του γιατί η λεγόμενη «μεσαία τάξη» πλήττεται από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πέραν από ένα κραυγαλέο δείγμα διαφθορας. Την επισήμανσή αυτή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σωρευμένη αγανάκτηση που προκαλούν τέτοια φαινόμενα σε συνδυασμό με την ακρίβεια είναι ο λόγος που η πλειοψηφία των πολιτών θα αναζητήσει διέξοδο στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας του την νίκη στις επόμενες εκλογές.

Δεν είναι μόνον ο Πάτσης

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάθροισε τις αποκαλύψεις που οδήγησαν στην διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από την Κ.Ο της Ν.Δ με όλα τα ανάλογα φαινόμενα που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια. Τονίζοντας ότι πλέον είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για στήριξη της μεσαίας τάξης. «Δεν είναι μόνο ο κ. Πάτσης» ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι ο κ. Μαραβέγιας, ο κ. Κοντολέων της ΕΥΠ, η κυρία Νικολάου, είναι τα 7,5 δισ. των απευθείας αναθέσεων. Είναι ο κ. Στάσσης της ΔΕΗ, διορισμένος με μισθό 360 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, που δίνει και μπόνους 16 εκατ. ευρώ στον εαυτό του και στους συμβούλους του που έχουν πολλαπλασιάσει. Είναι δυνατόν να μιλάμε για στήριξη της μεσαίας τάξης και να βγαίνει η περιουσία των ανθρώπων στο σφυρί, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, παρείχε προστασία για την πρώτη κατοικία; Είναι δυνατόν να μοιράζουμε τα κόκκινα δάνεια, τα σπίτια των ανθρώπων, στους Πάτσηδες, στα τρωκτικά, στα funds, για να τα βγάζουν σε πλειστηριασμούς;Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες που έχουν πέσει σαν τρωκτικά».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην κυβερνητική πολιτική που εντείνει την ακρίβεια. Όπως επισήμανε η κυβέρνηση «εφαρμόζει μια πολιτική που εσκεμμένα θέλει να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια για να μη χτυπήσει τα μεγάλα συμφέροντα. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες: Γιατί η Ελλάδα των 10 εκατ. πολιτών έχει το ακριβότερο ρεύμα, προ φόρων και επιδοτήσεων, στην ΕΕ; Πως γίνεται να υπάρχουν τρία δισ. ευρώ υπερκέρδη από τις εταιρείες ενέργειας και να μην έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ; Λόγω της πληθωριστικής κρίσης, οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν μειώσει ΦΠΑ, έμμεσους φόρους και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Εδώ δεν τους μειώνουν, με αστεία επιχειρήματα. Για να μην πληρώσουν, λένε, λιγότερο όσοι έχουν καγιέν ή όσοι καταναλώνουν πολλά μακαρόνια».

Παραθέτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία. Πιστεύουμε σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με το οποίο θα σταματήσει την αναδιανομή του εισοδήματος από τη μεσαία τάξη στους λίγους και ισχυρούς. Έχουμε ανακοινώσει την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους τους πολίτες, γιατί πρέπει να υπάρχουν ίσα μέτρα και σταθμά φορολόγησης για εισόδημα από εργασία».

Από την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

Γιατί θα κερδίσουμε τις εκλογές

Με βάση τα παραπάνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανάλυση του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής στην κάλπη της απλής αναλογικής. Αναφερόμενος στα δημοσκοπικά ευρήματα επισήμανε ότι είναι πάγιο πρόβλημα των δημοσκοπήσεων να υποτιμούν την δυναμική του κόμματός του. Εστίασε όμως και στα ποιοτικά στοιχεία τους λέγοντας πως η «περιοχή» των αναποφάσιστων είναι πολύ πιο μεγάλη από την διαφορά που παρουσιάζεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Παράθεσε την εκτίμηση ότι «η δεξαμενή των αναποφάσιστων δεν θα πάει προς την κυβέρνηση» σημειώνοντας παράλληλα ότι η αγανάκτηση των πολιτών μεγαλώνει ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα στα λεγόμενα «δυναμικά κοινά». Έτσι λοιπόν εκτίμησε ότι το πόσοι και ποιοι πολίτες θα πάνε στην κάλπη θα είναι καθοριστικό. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι θα είναι κρίσιμο το αν θα μπορέσει «να ορθώσει μια εναλλακτική πρόταση».

Τέλος επισήμανε πως ένα σημαντικό στοιχείο για τις επόμενες εκλογές είναι η αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, αφού δεν μπορεί να υπάρξει σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Άρα οδηγεί μαθηματικά τα πράγματα σε δεύτερες η και τρίτες εκλογές. Έτσι επισήμανε πως η μόνη διέξοδος για μια σταθερή (και προοδευτική) κυβέρνηση είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα