Τζανακόπουλος: ‘Στόχος μια καθαρή λύση για το χρέος’

Τζανακόπουλος: ‘Στόχος μια καθαρή λύση για το χρέος’

"Η κυβέρνηση έκανε όσα όφειλε για να ανοίξει τον δρόμο σε καθαρή λύση. Δικαιούμαστε το ίδιο να πράξουν οι δανειστές" υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την ανάγκη να εξευρεθεί μία «καθαρή λύση» για το χρέος υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως ήταν η ελληνική πλευρά που απέρριψε -μαζί με συμμάχους- την τελική πρόταση που ετέθη στο τραπέζι του χθεσινού Eurogroup.

«Το επόμενο διάστημα θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα σε όλα τα επίπεδα με στόχο στο προσεχές Eurogroup να έχουμε μια καθαρή λύση» είπε δε δηλώσεις του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε ότι μια τέτοια λύση είναι «ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους χωρίς γκρίζες ζώνες και χωρίς ασάφεια», αλλά και «σε τέτοιο βαθμό ώστε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα χωρίς αστερίσκους».

«Καθαρή λύση είναι αυτή που θα ανοίγει το δρόμο για την οριστική έξοδο από την κρίση και φυσικά θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας με έμφαση πως «κάναμε όσα οφείλαμε για να ανοίξουμε το δρόμο σε καθαρή λύση. Αναμένουμε και δικαιούμαστε το ίδιο να πράξει και το σύνολο των εταίρων και δανειστών». Τέλος, δεν παρέλειψε να αφήσει και «φωτογραφικές» αιχμές κατά του Βερολίνου, λέγοντας πως «δεν μπορεί η συμμετοχή του ΔΝΤ να είναι αλά καρτ» και ότι «δεν μπορεί κάποιοι να λένε ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι στη ρύθμιση του χρέους».

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα