Τζιτζικώστας: Έχω τις πλάτες μόνο των νεοδημοκρατών

Τζιτζικώστας: Έχω τις πλάτες μόνο των νεοδημοκρατών

“Η ΝΔ έχασε τις μάχες στην κοινωνία, όχι στη Βουλή” υποστήριξε στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στην Πάτρα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ξεκίνησε την πρώτη του προεκλογική ομιλία ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην Πάτρα.

Ο κ.Τζιτζικώστας έκανε ειδικότερα λόγο για μία ΝΔ όπως την οραματίστηκε ο Καραμανλής, από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής Αριστεράς.

Χαρακτήρισε ιστορική ανάγκη την ανανέωση της παράταξης: “Τώρα πρέπει να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια, να μεγαλώσουμε την παράταξή μας με όσους σήμερα δεν εκφράζονται από κανέναν”, είπε, αναφερόμενος ειδικότερα σε όσους μοχθούν καθημερινά και αισθάνονται ότι οι πολιτικοί ζουν εκτός πραγματικότητας, τους νέους, τους επιστήμονες και ερευνητές και όσους “περπάτησαν και του δρόμο του μνημονίου και το δρόμο του αντιμνημονίου και μόνο έχασαν.”

 

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσιπρα, τον οποίο χαρακτήρισε συνεπή συνεχιστή του παλιού.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ καλείται να απαντήσει στο ερώτημα της κοινωνίας «Μπορούν ποτέ τα πράγματα να αλλάξουν σ’αυτή τη χώρα;», με την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Παρουσίασε στη συνέχεια τον εαυτό του ως έναν άφθαρτο “από την διαχείριση της κεντρικής εξουσίας που ο κόσμος καταψήφισε”. Αναφέρθηκε στη νίκη του στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου του 2014, υποστηρίζοντας ότι δημιούργησε τότε μία κοινωνική συμμαχία απέναντι σε μηχανισμούς και συστήματα.

“Ναι, έχω πλάτες. Τις πλάτες των Νεοδημοκρατών, τις πλάτες της βάσης και των απλών μελών και μόνο. Και δεν τις έχω πίσω μου, τις έχω δίπλα μου”, δήλωσε επίσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως όταν τον ρωτούν «Μπορεί να κερδίσει η παράταξή μας τον Τσίπρα;» απαντά: “Αν πολεμήσουμε, αν αλλάξουμε μπορεί, και θα τον κερδίσει.”

Απάντησε όμως και στην κριτική που δέχεται η υποψηφιότητα του καθώς είναι εξωκοινοβουλευτικός: Υποστήριξε ότι η δημοκρατία μας μπορεί να είναι κοινοβουλευτική, η ΝΔ όμως δεν έχασε τις μάχες στη Βουλή, αλλά στην κοινωνία και εκεί πρέπει να τις ξανακερδίσει.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η ΝΔ την επομένη ημέρα, ο κ.Τζιτζικώστας απάντησε: “Η ΝΔ είναι η κεντροδεξιά παράταξη της χώρας” και τόνισε ότι δικός του στόχος είναι να γίνει ξανά μεγάλη, χωρίς να βάζει ταμπέλα στον εαυτό της, ούτε στον κόσμο της.

Μίλησε επίσης για κόμμα ανοιχτό και συμμετοχικό, με τοπικά δημοψηφίσματα για τη λήψη αποφάσεων και ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα