Τζιτζικώστας: Η ενότητα δεν κινδυνεύει από κανέναν από τους τέσσερις υποψηφίους

Τζιτζικώστας: Η ενότητα δεν κινδυνεύει από κανέναν από τους τέσσερις υποψηφίους

Τι δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, για την επόμενη μέρα της χώρας αλλά και του κόμματός του. Διαχώρισε τη θέση του από του Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως καλώς η ΝΔ στήριξε στη Βουλή τη συμφωνία, αλλά καταψήφισε το Μνημόνιο

“Ήρθε η ώρα να κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός” τόνισε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, o υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας πως “χρειάζεται να δημιουργήσουμε πλούτο μέσα από την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την στήριξη του ιδιωτικού τομέα, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληψία και ανικανότητα που το μόνο που κάνει είναι “να συντηρεί ένα αναποτελεσματικό κράτος”, αναδιανέμοντας τη φτώχεια”.

Τέλος σημείωσε πως “η ενότητα δεν κινδυνεύει από κανέναν από τους τέσσερις υποψηφίους και κυρίως την εγγυάται η ίδια η βάση της παράταξης”.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε, μεταξύ άλλων:

Για την επόμενη ημέρα της χώρας

“Να παράξουμε πλούτο και να μην διανείμουμε τη φτώχεια”

“Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερους φόρους, δεν χρειάζεται συντήρηση ενός μεγάλου δυσλειτουργικού και αναποτελεσματικού κράτους. Αυτή τη στιγμή πρέπει να παράξουμε πλούτο και για αυτό χρειάζεται να δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, να στηρίξουμε την ελεύθερη οικονομία, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας γιατί αλλιώς η ανεργία θα αυξάνεται. Σήμερα μόλις η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια μαύρη τρύπα, εσόδων 6,4 δις ευρώ.

Αν δεν συμφωνούσε η ΝΔ, κινδύνευε η χώρα μας να βρεθεί έξω από τον πυρήνα της Ευρώπης και έξω από τον πυρήνα του ευρώ. Κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό. Είναι όμως άλλο αυτό και είναι άλλο να ψηφίζουμε μέτρα τα οποία αποδεδειγμένα βρίσκονται στη λάθος κατεύθυνση”.

Για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας

“Ήρθε η ώρα κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός”

“Ήρθε η ώρα κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός. Να αλλάξουμε εμείς τη νοοτροπία των κλειστών συστημάτων για να πείσουμε τους πολίτες πως μπορούμε και πάλι να αλλάξουμε τη χώρα. Μόνο αν κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός, μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν και πάλι. Αναφορικά με τις κατηγορίες που δέχομαι, θέλω να πω, πως αυτό σημαίνεί ότι η υποψηφιότητά μου κάποιους ξεβολεύει.

Πρέπει αυτή τη στιγμή να αντιληφθούμε όλοι, ότι η ιδεολογία μας για την οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι, είναι η κρατούσα ιδεολογία.  Είναι αυτή η οποία στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί πλούτο.  Γιατί αν δεν δημιουργήσουμε πλούτο δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη το μόνο που κάνει είναι να αναδιανέμει τη φτώχια.

Η Νέα Δημοκρατία του αύριο θα χρειαστεί και τα έμπειρα στελέχη και προφανώς ένα νέο και άφθαρτο δυναμικό.

Οι τέσσερις υποψήφιοι θα καταθέσουν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω ακράδαντα πως η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την διαδικασία. Και αυτό είναι το βασικότερο. Είναι φυσικό να υπάρχουν εντάσεις αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό. Οι μόνες διαφορές μας είναι στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το αύριο της παράταξης, το αύριο της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία του αύριο θα χρειαστεί και τα έμπειρα στελέχη και προφανώς ένα νέο και άφθαρτο δυναμικό. Μόνο έτσι μπορεί να ξαναμιλήσει με την κοινωνία. Η ενότητα δεν κινδυνεύει από κανέναν από τους τέσσερις υποψηφίους και κυρίως αυτοί που μπορούν να την εγγυηθούν, εκτός από τους τέσσερις, είναι η ίδια η βάση της ΝΔ”.

Για τη διαφορά της Κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία

“Δεν εξηγήσαμε στον κόσμο πως θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του”

“Η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, από το 2004, έχει 2.000.000 ψηφοφόρους που πίστευαν και πιστεύουν την ιδεολογία μας, αλλά που για πολλούς λόγους είτε γιατί θύμωσαν, είτε γιατί αισθάνθηκαν προδομένοι, μας γύρισαν την πλάτη. Αυτό λοιπόν που προέχει είναι η παράταξη να ξανανοίξει τις πόρτες της στην κοινωνία και να δώσει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Και ξαναλέω πως η παράταξη δε μπορεί να περιμένει, η χώρα δε μπορεί να περιμένει. Θέλω να ξαναμιλήσω στους πολίτες, στην κοινωνία. Γιατί στην κοινωνία έχασε η ΝΔ τις μάχες. Η Νέα Δημοκρατία επί Σαμαρά αναμφίβολα παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το χάος που παρέλαβε.

Ανάμεσα σε όσα θετικά έγιναν, μπορούμε να πούμε πως δεν προχώρησαν όσο έπρεπε οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις,  δεν εμπλέξαμε την κοινωνία στις αναγκαίες αλλαγές που θέλαμε και συχνά η κυβέρνηση δεν λειτούργησε ως ομάδα. Κυρίως όμως αναλώθηκε στην αντιμετώπιση της κρίσης -και καλά έκανε γιατί αυτό ήταν το μείζον- αλλά έπρεπε να εξηγήσει με κατανοητό τρόπο στους πολίτες γιατί υφίστανται αυτές τις θυσίες, τι στόχο και ποιο χρονικό ορίζοντα έχουν. Ψηφίσαμε μια συμφωνία η οποία ήρθε μετά από διαπραγμάτευση μιας κυβέρνησης η οποία εκτός από ιδεοληψίες και φαίνεται αυτό, έχει και ανικανότητα, κάτι που βλέπουμε πια στην πράξη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα