Βαγγέλης Αποστόλου: Ο άνθρωπος του αγροτικού κόσμου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Βαγγέλης Αποστόλου: Ο άνθρωπος του αγροτικού κόσμου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Συζήτηση στην Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων "Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων", την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014. Ευρωκίνηση

Είναι ένα από τα μέλη της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε έναν τομέα, στον οποίο φαίνεται να θέλει να ποντάρει πολλά η νέα κυβέρνηση

Στέλεχος τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και παλαιότερα του Συνασπισμού με καταγωγή τους Παπάδες Εύβοια είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε το δύσκολο και παραδοσιακά ευαίσθητο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής, από το πόστο του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Αποστόλου σπούδασε Δασολογία και εργάστηκε για χρόνια στην Αγροτική τράπεζα. Ως βουλευτής υπήρξε μέλος της Π.Γ. σε θέματα Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και αργότερα, στην Οικολογία, το Περιβάλλον και την Αγροτική Πολιτική. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2012, ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, χωρίς να εκλεχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αναφέρθηκε στο θέμα της αγροτικής πολιτικής. Όπως επισήμανε ο αγροτικός χώρος είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς μοχλούς ανάπτυξης και μπορεί να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας προς όφελος του μικρομεσαίου παραγωγού και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων.

Ο κ. Αποστόλου έχει αναφερθεί και στο θέμα του κυνηγιού, κάνοντας λόγο για ανάγκη περιορισμού του χρόνου και του χώρου, αλλά και τη δημιουργία περισσότερων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής. Παράλληλα, είχε καταγγείλει την αλλοίωση στοιχείων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), κατηγορώντας την απερχόμενη κυβέρνηση για οσμή σκανδάλου, κουκούλωμα του προβλήματος των βοσκοτόπων καταβολή χρημάτων στους κτηνοτρόφους ενόψει εκλογών, αλλά και παραχώρηση της διαχείρισης του ΟΣΔΕ σε ιδιώτες με αποτέλεσμα να καθίσταται διάτρητο και διαβλητό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα