Βαρύ κλίμα μετά τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών των ΑΝΕΛ

Βαρύ κλίμα μετά τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών των ΑΝΕΛ
, , 22 , 2014 / Second congress of the `Independent Greeks` Partry at Faliron, on Nov. 22, 2014 Sooc

Αγωγή Μελά κατά Ξουλίδου και απάντηση της Ν.Δ μέσω facebook στις καταγγελίες για χρηματισμό. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Το ήδη βαρύ πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο η χώρα οδεύει προς την προεδρική εκλογή δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο οι καταγγελίες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών μέσω facebook.

Έστω και εάν αυτές αποδειχθούν έωλες, η προσπάθεια στιγματισμού όποιων πέραν των κοινοβουλευτικών ομάδων της συμπολίτευσης ψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν διευκολύνει προφανώς την αναζήτηση των 180.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολίασε τα όσα υποστήριξαν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου περί προσέγγισης της δεύτερης μέσω facebook από φερόμενο ως στέλεχος της Ν.Δ με ανάρτηση του στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

“Τα νοσηρά κατασκευάσματα για δήθεν απόπειρες χρηματισμού βουλευτών συνιστούν έγκλημα. Η επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λάσπης, που ξεκίνησε πριν από μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ, διερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη και μπήκε στο αρχείο αφού δεν κατατέθηκε το παραμικρό στοιχείο.

Παρόλα αυτά βρήκε άξιο συνεχιστή στους ΑΝΕΛ που συνεχίζουν αδίστακτα την ίδια σκευωρία. Το πρόσωπο που αναφέρουν σαν δήθεν μεσολαβητή για τον επηρεασμό βουλευτή των ΑΝΕΛ δεν είναι καν μέλος της Ν.Δ”, έγραψε ο κ.Παπαμιμίκος, καταλήγοντας: “Καλούμε τη Δικαιοσύνη να φτάσει άμεσα την έρευνα μέχρι τέλους, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αθλιότητα των αδίστακτων σκευωρών.

Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία του πολιτικού μας οργανισμού και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος.”

Αγωγή κατά της κ.Ξουλίδου κατέθεσε χθες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, τον οποίο η συνάδελφος του είχε εμπλέξει στην υπόθεση. Η κ.Ξουλίδου είχε υποστηρίξει ότι ο άνθρωπος που της πρότεινε να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντάλλαγμα τρία εκατομμύρια ευρώ (τον οποίο χθες ο κ.Καμμένος κατονόμασε ως Γιώργο Κουσουρή), της είπε ότι άλλοι συνάδελφοι της όπως ο κ.Μελάς έχουν δεχθεί ήδη την πρόταση. Η αγωγή του κ.Μελά στρέφεται και κατά του κ.Κουσουρή.

Στο δια ταύτα συνεπώς, οι δηλώσεις Καμμένου και Ξουλίδου δεν στέκονται δυνατές να ανακόψουν τις φυγόκεντρες τάσεις στους ΑΝΕΛ των οποίων οι βουλευτές αγωνιούν για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή και την προσωπική τους τύχη.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα