Βασίλης Λεβέντης: Ο Τσίπρας παίζει το κεφάλι του. Όποιος βγάλει την Ελλάδα απ’ το ευρώ θα πάει φυλακή

Βασίλης Λεβέντης: Ο Τσίπρας παίζει το κεφάλι του. Όποιος βγάλει την Ελλάδα απ’ το ευρώ θα πάει φυλακή

Καταστροφική χαρακτηρίζει μια πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Τι είπε για όσους "έσκιζαν μνημόνια", τον Σαμαρά και την πολιτική της κυβέρνησης (Ηχητικό)

Στον Sport24 Radio 103,3 και στον Σωτήρη Γεωργίου μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

O κ. Λεβέντης, σημείωσε ότι αν δεν πάμε σε συμφωνία, ο Τσίπρας παίζει το κεφάλι του.

“Όποιος βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, θα πάει και φυλακή. Το ευρώ είναι μια παγιωμένη κατάσταση και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν σα να πέφτεις από το Ζάλογγο”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“‘Οταν μπήκαμε στο ευρώ έπρεπε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που πάμε να κάνουμε τώρα. Αν τις είχαμε κάνει, τώρα θα ήταν η Ελλάδα Βέλγιο”, είπε ο πρόεδρος της ΕΚ.

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν κυβερνούσε ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι έγινε μεγάλο λάθος το 2009 και τώρα θα ζητούσε χρόνο από τους δανειστές.

“Είχα ζητήσει να γίνει οικουμενική το 2009, ώστε να υπάρχει ενότητα. Εδώ χωριστήκαμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, αλλά όλοι γίνονται μνημονιακοί είναι όταν έρχονται στην κυβέρνηση. Τότε θα έκανα άλλα πράγματα. Το 2015 το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να ζητήσω 4-5 μήνες από τους Ευρωπαίους, ώστε να εφαρμόσω εσωτερική λιτότητα χωρίς το μαστίγιο των ξένων.

Δεν σώζεται η τιμή όσων έσκιζαν μνημόνια

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι όσοι προεκλογικά “έσκιζαν μνημόνια”, τώρα έχουν πρόβλημα.

“Η τιμή αυτών που είπαν όχι στα μνημόνια, δεν σώζεται. Αυτοί που είπαν “σκίζουμε τα μνημόνια” θα πρέπει να βρουν τρύπα να κρυφτούνε γιατί ανέβασαν τον πήχη ψηλά και τώρα θα πρέπει να έρθουν να μας πουν γιατί είναι καλό να αυξηθεί ο ΦΠΑ. Αυτή ήταν η λογική Σαμαρά”.

Ο Σαμαράς έγινε πειθήνιο ον της Μέρκελ, όταν ανέλαβε

“Εγώ τον Σαμαρά τον ξέρω από κοντά. Δεν χαιρόταν που έκανε ζημιά στη χώρα. Είναι μεν ακροδεξιος, αλλά ως άνθρωπος δεν είναι κακός. Ήταν δυο χρόνια αντιμνημονιακός, ίδιος με τον Τσίπρα. Όταν ανέλαβε κατάλαβε ότι αν ακολουθούσε τις τρέλες 2 ετών, θα χρεοκοπούσε η χώρα και γι’ αυτό έγινε πειθήνιο ον της Μέρκελ. Και όταν είχαμε συζητήσει προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν υπήρχε άλλη λύση”.

Να μην πάμε στη δραχμή σαν ξεφτιλισμένοι

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε τι πρέπει να γίνεται όταν έρχεται ένα πακέτο με χρήματα.

“Να ανοίξουμε εργοστάσια για να καταπολεμηθεί η ανεργία ή να κάνουμε προσλήψεις και να πάρουμε τις καθαρίστριες;” είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι αγωνιά για τον φτωχό κόσμο και γι’ αυτό δεν θέλει να βγούμε από το ευρώ με την οικονομία μας σε αυτή την κατάσταση.

“Η αγωνία μου για τον φτωχό κόσμο με κάνει να μη θέλω να διολισθήσουμε προς τη δραχμή. Να πάμε σε δραχμή, προετοιμασμένοι, γεροί με ισχυρή παραγωγή. Να πάμε όμως σαν ξεφτιλισμένοι, είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα