Βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εσωκομματικά μηνύματα από το (νεότερο) Καραμανλή

Βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εσωκομματικά μηνύματα από το (νεότερο) Καραμανλή

Αποστάσεις του βουλευτή Σερρών της Ν.Δ από θεωρίες αριστερής παρένθεσης σε εκδήλωση της ΔΑΠ στην Πάτρα. Εμμέσως εξέφρασε την άποψη στήριξης μίας συμφωνίας, ενώ ζήτησε η παράταξη να κάνει αυτοκριτική

Βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εσωκομματικά μηνύματα, από το βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή κατά τη χθεσινή εκδήλωση της ΔΑΠ στην Πάτρα, η οποία προκάλεσε ενδιαφέρον στο γαλάζιο παρασκήνιο και την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 700 άτομα, με αποτέλεσμα κακές γαλάζιες γλώσσες να προβαίνουν σε συγκρίσεις με την πρώτη προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ πριν δύο εβδομάδες.

Ο κ.Καραμανλής πήρε σαφείς αποστάσεις από θεωρίες αριστερής παρένθεσης και εμμέσως εξέφρασε την άποψη στήριξης μίας συμφωνίας “έστω και στο και πέντε” την ώρα που δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση της ΝΔ στη Βουλή. Και τόνισε την ανάγκη η ΝΔ να ξαναβρεί το συντονισμό της με τον παλμό της κοινωνίας διαφορετικά σύντομα “δε θα θυμίζει σε τίποτε τη μεγάλη παράταξη που γεννήθηκε το 1974”, καθώς πλέον όπως παραδέχθηκε “δε συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα”.

Ο βουλευτής Σερρών αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας πως όταν ανέλαβε, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να σωθεί η χώρα και “έβαλε τα πράγματα σε μία σειρά” αξιοποιώντας τις μεγάλες θυσίες των πολιτών.

“Βέβαια, δεν έγιναν όλα τέλεια. Κι αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Γιατί μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η πραγματικότητα” πρόσθεσε, ενώ σε άλλο σημείο και κάνοντας την αυτοκριτική της Ν.Δ ανέφερε: “Εκπασοκιστήκαμε κι εμείς κάποτε και σε κάποιο βαθμό. Κι έτσι συμβάλαμε και στον εκπασοκισμό ολόκληρης της κοινωνίας.”

 

Εκανε αυστηρή κριτική και στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι 100 ημέρες μετά τις εκλογές δυστυχώς ο φόβος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απροετοίμαστος έχει επαληθευτεί 100 φορές. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τη φωτιά κατηγορώντας τους δανειστές για τη δική του ανεπάρκεια και μίλησε για καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, που “εξαντλείται τελικά στο να περνάει ο καιρός κι απλώς να ελπίζουμε ότι δεν θα τολμήσουν να μας καταδικάσουν σε ασφυξία ή και να μας αποβάλουν από τους μηχανισμούς τις ΕΕ.”

Ο κ.Καραμανλής ξεκαθάρισε όμως ότι “σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όσες διαφωνίες και αν έχουμε με τη σημερινή κυβέρνηση, θέλουμε την επιτυχία της χώρας. Κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε για την πατρίδα μας, ασφαλώς θα το κάνουμε και αυτό. Δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία. Δεν της ταιριάζει. Δεν είναι αυτό το παράδειγμα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2004-2009. Δεν είναι αυτός ο ιστορικός μας ρόλος!”

Επισήμανε άλλωστε στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: “Ή μια συμφωνία, έστω και στο και 5, που θα μας διατηρήσει ζωντανούς αν και σε σαφώς χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ήμασταν πριν τις εκλογές. Ή η απόλυτη καταστροφή.”

Δεν παρέλειψε πάντως και να χρησιμοποιήσει το σύνθημα της ΔΑΠ για τις φοιτητικές εκλογές της 13ης Μαϊού, “ήρθε η ώρα”, αλλά και να υπενθυμίσει ότι “το 2009, κάποιος μας είχε προειδοποιήσει. Τον κώδωνα του κινδύνου τον είχε χτυπήσει εγκαίρως ο πρώτος Δαπίτης πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής!”, σημείο στο οποιο το ακροατήριο χειροκρότησε ενθέρμως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα