Βελόπουλος: ”Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας”

Βελόπουλος: ”Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας”
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος Eurokinissi

''Αποτύχατε στη διαχείριση του κορονοϊού. Δεν πείσατε τον λαό για όσα λέτε γιατί δεν τα εννοείτε. Ήσασταν ανέτοιμοι'', τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αποτύχατε στη διαχείριση του κορονοϊού. Δεν πείσατε τον λαό για όσα λέτε γιατί δεν τα εννοείτε. Ήσασταν ανέτοιμοι, κανείς πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα αυτό από μόνος του, γι’ αυτό έπρεπε όλοι να σταθούμε από κοινού απέναντι στο θέμα αυτό. Η αμφισβήτηση του λαού είναι διαρκής. Δεν τους πείσατε γιατί όλοι βλέπουμε μια σειρά από παλινωδίες, βλέπουμε μια έλλειψη συντονισμού και αυτοδιαψεύσεις των επιστημόνων. Πώς είναι δυνατόν ο λαός να ακολουθήσει τον ηγέτη της χώρας; Πώς θα πιστέψουν ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση είναι τα σωστά;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στο άνοιγμα των σχολείων, στα lockdowns, στα πρόστιμα, στους εμβολιασμούς και στη χρήση μάσκας, ενώ υποστήριξε πως το lockdown, έχει κόστος για την οικονομία της τάξεως των 5 δισ. ευρώ ανά μήνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι απλόχερη στα πρόστιμα και όχι στην επιδότηση της εργασίας. Στην Ολλανδία που ο βασικός μισθός είναι 1.700 ευρώ, το πρόστιμο για τη χρήση της μάσκας είναι 90 ευρώ, στη Γερμανία που ο βασικός μισθός είναι 1.500 ευρώ το πρόστιμο είναι 150 ευρώ, στην Ελλάδα που ο βασικός μισθός είναι 500 ευρώ το πρόστιμο είναι 500 ευρώ! Έτσι ο πολίτης απεχθάνεται το κράτος», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες στο θέμα του εμβολιασμού, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενώ έκανε λόγο για «επικοινωνιακή φιέστα» με την έλευση τους.

«Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Αυτό του το είπε κάποιος γιατρός; Γιατί όλοι γνωρίζουμε από τους γιατρούς, ότι ένα εμβόλιο χρειάζεται τρία χρόνια για να θεωρηθεί ασφαλές», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε: «Στη Γερμανία, το υπουργείο Υγείας, αντίθετα με τον ελληνικό υπουργείο, έχει κυκλοφορήσει ένα φυλλάδιο στο οποίο αναφέρει μία προς μία όλες τις παρενέργειες του εμβολίου. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Καμία ενημέρωση.

Μίλησε ο πρωθυπουργός για ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Δεν ξέρει τι έχουν πει οι εμπειρογνώμονες, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν εμβόλια, γιατί πάσχουν από αλλεργίες ή από αυτοάνοσα; Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πάνε ποτέ ταξίδι, επειδή δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο;».

«Αφού πιστεύετε στο εμβόλιο, θα μπορούσατε να κάνετε ό,τι έκανε το Ισραήλ, το οποίο είπε ότι αφού το lockdown κοστίζει 5 δισ. το μήνα, αγόρασαν διπλάσια ποσότητα εμβολίων για να αποφύγουν το lockdown. Θέλω να σας πω ότι ακόμα και το εμβόλιο που το έχετε κάνει σημαία, δεν το κάνετε σωστά», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: «Βάζετε τους 86χρονους να μπουν στο internet, να δώσουν τα στοιχεία τους, να πάνε στο ΚΕΠ, να πάρουν σειρά για να εμβολιαστούν. Μα έτσι εκθέτετε μια ολόκληρη κυβέρνηση με τις ανοησίες που κάνετε, εκθέτετε όμως και ανθρώπους και πολίτες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα των σχολείων και στις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. «Αν είχαμε σωστή παιδεία, θα μπορούσαμε να έχουμε ολοήμερο σχολείο, και το απόγευμα από τις 5.00 έως τις 9.30 το βράδυ θα μπορούσε να λειτουργήσει η εστίαση και το λιανεμπόριο. Πρέπει να δουλέψουν οι άνθρωποι. Θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Δεν μπορούν να πληρώνουν δημοτικά τέλη και ρεύμα χωρίς να έχουν έσοδα. Γιατί να πληρώνουν; Γιατί για τα 5 αυτοκίνητα που έχει μια εταιρεία να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα όταν δεν τα κινεί; Ας τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους 4-5 ώρες το απόγευμα», πρότεινε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε: «Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για όλα αυτά τα θέματα και γι’ αυτό που θα έρθει από τον Φεβρουάριο- Μάρτιο. Μακάρι να μην έρθει βέβαια. Είναι ένα μεγάλο θέμα και θα ήταν καλό να βρούμε όλοι μια κοινή συνισταμένη».

«Θα κλείσουν μαγαζιά και θα μείνουν άνθρωποι άνεργοι και θα πεινάσουν οικογένειες. 600.000 άνθρωποι ζουν από την εστίαση. Πώς θα επιβιώσουν με τα ψίχουλα που τους δίνετε;

Με τα δάνεια παράγετε χρέος. Δεν λέτε στον λαό ότι αυτό που του δίνετε τώρα, δηλ. τα επιδόματα, θα κληθεί να τα επιστρέψει. Το είπε ο κ. Σκυλακάκης. Είπε ότι δανειζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα και θα κληθούμε κάποια στιγμή να επιστρέψουμε τα δάνεια. 1,5 χρόνο τώρα δεν έχετε κάνει τίποτα για να παράξουμε πλούτο. Δανειζόμαστε και η επόμενη γενιά θα κληθεί να πληρώσει με τόκο. Αυτή δεν είναι σωστή οικονομική πολιτική. Με επιδόματα δεν λύνεις το πρόβλημα. Δώστε επιδόματα στις εταιρείες για να προσλάβουν κόσμο. Μην επιδοτείτε την ανεργία αλλά την εργασία. Το χρέος της χώρας έχει φθάσει τα 340 δισ. και τα ταμειακά διαθέσιμά μας είναι μόλις 31 δισ. Το ΑΕΠ μας καταρρέει καθημερινά. Σε 10 χρόνια χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας. Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε ανεργία. Όλα αυτά είναι λάθη, και τα λάθη αφορούν ανθρώπους», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε.

«Μέχρι χθες πίστευα ότι λειτουργούμε με τον αυτόματο πιλότο. Σήμερα είμαι βέβαιος ότι πηγαίνουμε με τον αυτόματο πιλότο χαλασμένο. Πρέπει να το διορθώσουμε για να μην τον βρουν έτσι οι επόμενες γενιές».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα