Βενιζέλος και Κουβέλης απέρριψαν τις προτάσεις Σταμάτη

Βενιζέλος και Κουβέλης απέρριψαν τις προτάσεις Σταμάτη
Eurokinissi

Χωρίς αποτέλεσμα οι επαφές του υπουργού Επικρατείας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Τι πρότεινε και τι απάντησαν Βενιζέλος και Κουβέλης

Τη θέση της ΔΗΜΑΡ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης στη συνάντησης που είχε με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε η ΕΡΤ να εκπέμψει κανονικό πρόγραμμα (και όχι επαναλήψεις ή ντοκιμαντέρ) και να συσταθεί άμεσα επιτροπή κατόπιν πρότασης των τριών κομμάτων, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.

Ο κ. Σταμάτης πρότεινε να λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι ζητά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και όχι με πρόγραμμα κονσέρβα.

Ο υπουργός Επικρατείας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να μετακινηθεί από τη θέση του.

Ο υπουργός Επικρατείας φέρεται να πρότεινε: α) άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με ντοκιμαντέρ και εκπομπές σε επανάληψη και β) αποδοχή της πρότασης για κλείσιμο της παλαιάς ΕΡΤ και δημιουργία ενός νέου φορέα.

Από την άλλη, ο κ. Κουβέλης είπε ότι από τη στιγμή που θα ανοίξει η ΕΡΤ δέχεται να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.

Με αυτές τις θέσεις θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Ο κ. Σταμάτης είναι και αυτός που έκλεισε το ραντεβού των τριών αρχηγών για τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να ξεκαθαριστούν πολλά αναφορικά με τη λειτουργία αλλά και το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης.

Την Πέμπτη και μετά από κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με αιχμή το ζήτημα της ΕΡΤ, ο κ. Κουβέλης έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου ότι “η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές” προσθέτοντας ότι “όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη της επιλογής”.

Παράλληλα ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της αναδιοργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επανέλαβε ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με την ΕΡΤ κλειστή.

“Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή” τόνισε, στη δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση των οργάνων της ΔΗΜΑΡ που κράτησε πολλές ώρες από το πρωί της Πέμπτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα