Βενιζέλος: Ο Ολάντ δεν είπε τίποτα για μείωση χρέους

Βενιζέλος: Ο Ολάντ δεν είπε τίποτα για μείωση χρέους
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τα προαπαιτούμενα μέτρα, εν όψει της πρώτης αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος.--ΦΩΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Όλη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία θέλει να αποφύγει το πάθημα του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Ν. Παππάς. Ένταση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρές εκφράσεις με αφορμή την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα αντάλλαξαν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ εν μέσω έντονων διαμαρτυριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπέρβαση του χρόνου ομιλίας του κ. Βενιζέλου.

«Ο Ολάντ σας επαίνεσε γιατί κάνατε στροφή 180 μοίρες, μίλησε μόνο για εξυπηρέτηση του χρέους και δεν είπε λέξη για απομείωσή του, δυστυχώς» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι ενώ στο παρελθόν αποκαλούσε τον Γάλλο Πρόεδρο, Ολαντρέου, τώρα εμφανίζεται ως «λάτρης της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας» στο πλαίσιο μιας «πρωτοφανούς μεταστροφής». «Όλη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία προσπαθεί να αποφύγει αυτό που έπαθε το ΠΑΣΟΚ» απάντησε στον κ. Βενιζέλο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Χαρακτήρισε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ «αντιπαράδειγμα για τη σοσιαλδημοκρατία».

Η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου προκάλεσε όμως και θορυβώδεις αντιδράσεις στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου και κατήγγειλαν ότι έλαβε το διπλάσιο χρόνο από όσο θα έπρεπε. Όταν μάλιστα η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου έδωσε επιπλέον χρόνο στον κ. Βενιζέλο για να τοποθετηθεί επί προσωπικού δημιουργήθηκε σάλος. Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, σηκώθηκε όρθιος μαζί με άλλους βουλευτές και κάλεσε την κυρία Χριστοδουλοπούλου να μην δώσει άλλο χρόνο στον κ. Βενιζέλο. «Τόσο σας ενοχλούν αυτά που λέω;» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος εντωμεταξύ στο νόμο για τα ΜΜΕ ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε ότι τα «διαπλεκόμενα και κατεστημένα συμφέροντα» στο χώρο των ΜΜΕ στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, όμως, κατηγόρησε και την κυβέρνηση ότι με το προωθούμενο νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει σε λουκέτο τους υφιστάμενους τηλεοπτικούς σταθμούς προκαλώντας απολύσεις εργαζομένων. Ο κ. Βενιζέλος έφερε ως παράδειγμα της «στήριξης των ΜΜΕ» προς τον ΣΥΡΙΖΑ τις «ατελείωτες ώρες» εμφάνισης των στελεχών του κόμματος στις ενημερωτικές εκπομπές. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών τα ΜΜΕ τον αντιμετώπιζαν με πολύ πιο δυσμενή τρόπο σε σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Το επικοινωνιακό σύστημα αντιμετώπισε τη δική μου περίοδο αλλιώς και αλλιώς εκείνη του κ. Βαρουφάκη που προκάλεσε τεράστια βλάβη στην ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Βενιζέλος. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ «κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα