Βενιζέλος προς αμφισβητίες: “Μην ζητάτε τα ρέστα εσείς που πήρατε τις αποφάσεις”

Βενιζέλος προς αμφισβητίες: “Μην ζητάτε τα ρέστα εσείς που πήρατε τις αποφάσεις”
Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στους εκπροσώπους της Ελιάς β Δημοκρατικής Παράταξης, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα στο κόμμα. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS247

Του Γιάννη Πιτταρά

Η συνεδρίαση της επιτροπής πρωτοβουλίας για τη αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν από μόνη της μια απάντηση τόσο στις 4000 υπογραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν εδώ και τώρα  Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην πρόσφατη πρωτοβουλία Συνδικαλιστικών στελεχών να προαναγγείλουν την ίδρυση πολιτικής κίνησης.

Από την αρχή της ομιλίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα στο κόμμα, κάνοντας ωστόσο λόγο για “πολύ μικρές  προσωπικές φιλόδοξες και στρατηγικές που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία στη ροή της ιστορίας…”

Εμφανίστηκε μάλιστα αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση σημειώνοντας με νόημα ότι “αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχιστεί” και χαρακτήρισε τις πρόσφατες ενέργειες στελέχη του κόμματος ως φαινόμενα  “ανεξήγητα και προκλητικά”.

Χωρίς ωστόσο να κάνει καμία ονομαστική αναφορά, προκάλεσε ανοιχτά τους αμφισβητίες του σημειώνοντας με νόημα ότι “δεν είναι δυνατόν να ζητούν τα ρέστα για πολιτικές επιλογές μεγάλης σημασίας, για ιστορικούς αναπροσανατολισμούς της παράταξης και της χώρας, αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, ή που στήριξαν τις αποφάσεις. Ή που δεν είχαν το θάρρος να διατυπώσουν το κριτικό τους λόγο όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις αυτές”.

Επέμεινε μάλιστα στο εγχείρημα της ίδρυσης της Δημοκρατικής Παράταξης – που έχει προκαλέσει ρήγμα μεταξύ των στελεχών του – αναφερόμενος στην ανάγκη για τη “συνένωση των δυνάμεων όλου αυτού του μεγάλου ιστορικού και ιδεολογικού και πολιτικού χώρου που περιλαμβάνει το προοδευτικό κέντρο”.

Σχολίασε πάντως και τις εξελίξεις στην οικονομία αφήνοντας αιχμές εναντίον της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις στελεχών του, στα οποία επέρριψε την ευθύνη για την αρνητική αντίδραση των αγορών.

“Αυτό επιβάλλει τώρα να καταλάβουμε ότι το κάθε τι που λέγεται ή που γίνεται στο εσωτερικό της χώρας, ο κάθε υπαινιγμός, η κάθε αμφισβήτηση των προθέσεων της ίδιας της χώρας, η έλλειψη συστράτευσης, η έλλειψη θάρρους. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της αλήθειας στην πραγματικότητα, έχει κόστος. Έχει τεράστιο κόστος”  ήταν τα λόγια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα