Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: Μην φτύνετε εκεί που θα γλύψετε γονυπετείς

Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: Μην φτύνετε εκεί που θα γλύψετε γονυπετείς
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τα προαπαιτούμενα μέτρα, εν όψει της πρώτης αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος.--ΦΩΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο του Grexit υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε σκληρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών

«Η χώρα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο»  προειδοποίησε στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και προειδοποίησε ότι στο εξής «η χώρα θα σέρνεται επικίνδυνα χωρίς προοπτική».

«Αλίμονο αν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι ώστε να επανέλθουν τα απειλητικά σενάρια του Grexit» συμπλήρωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στερείται κάθε εθνικού και πολιτικού σχεδίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε εν τω μεταξύ έντονους διαξιφισμούς με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος σχολίασε δηκτικά τον ισχυρισμό του κ. Βενιζέλου ότι δικαιώθηκε κάθε πρόβλεψή του για τον τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα ήθελα να μου πείτε έστω και ένα πράγμα που δεν προβλέψατε για να το βάλω στη βιβλιογραφία μου…» είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο. «Βλέπω ότι ασχολείστε πολύ με τη βιογραφία μου» απάντησε σε αντίστοιχο τόνο ο κ. Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες συνέχισαν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους  με τον κ. Τσακαλώτο να καταλογίζει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι  διόγκωσε το χρέος και τον κ. Βενιζέλο να του απαντά: «μην γλύφετε εκεί που θα φτύνετε γονυπετείς».

Ο κ. Βενιζέλος προεξόφλησε, όμως, και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πετύχει τίποτε σημαντικό στην προσπάθεια αναδιάρθωσης του χρέους. «Διαπραγματεύεστε με παροιμιώδη ανικανότητα και έχετε ως σωσίβιο την αναδιάρθρωση του χρέους. Μακάρι να πετύχει η χώρα μια μείωση σε παρούσα αξία. Αλλά θα είναι μικρό ποσοστό αυτού που καταγγέλατε πριν ως αποτυχία» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. 

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε αναφανδόν κατά του πολυνομοσχεδίου: «δεν ψηφίζουμε καμία ρύθμιση εισπρακτικού πανικού με ψευτοταξικό περιεχόμενο» είπε. Έκανε μάλιστα λόγο για ακύρωση των ρυθμίσεων των 100 δόσεων με απόφαση των δανειστών και συμπλήρωσε «όταν υπάρχουν μονομερείς πρωτοβουλίες αυτές πληρώνονται με θεσμική ταπείνωση». «Δεν ψηφίζουμε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο γιατί η κυβέρνηση στερείται στρατηγικού πλαισίου, Είναι ιστορικό λάθος η κυβέρνηση να αναπαύεται  στις δάφνες της εκλογικής της νίκης» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα