Βίντεο: Το ‘Στα Τέσσερα’ του Καμμένου και η έκρηξη του Γεωργιάδη

Βίντεο: Το ‘Στα Τέσσερα’ του Καμμένου και η έκρηξη του Γεωργιάδη
Στιγμιότυπο από την αίθουσα της Ολομέλειας για την έναρξη της προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης και ειδικά του Άδωνι Γεωργιάδη με την αναφορά του για "διαπραγμάτευση στα τέσσερα". "Κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε" ανέφερε η ΠτΒ στο βουλευτή της ΝΔ (vid)

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά των βουλευτών της ΝΔ.

Από τα έδρανα ακουγόταν οι δυνατές φωνές του βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη, που διαμαρτυρόταν έντονα για τα λεγόμενά του. Μετά την επιμονή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Άμυνας του απάντησε “Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα εσείς” προκαλώντας σάλο στην αίθουσα.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε να φωνάζει για να ακουστεί, άνευ μικροφώνου με αποτέλεσμα ο  κ. Καμμένος να ζητήσει την παρέμβαση του προεδρείου της Βουλής: “Παρακαλώ τους βιβλιοπώλες…”, είπε απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αντιπαράθεση αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αναφέρθηκε στον ωρυόμενο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας: “Υπενθυμίζω ότι η συζήτηση  είναι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε” ανέφερε με νόημα κάνοντας λόγο στις φήμες που τον θέλουν να ανήκει στους δελφίνους του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο υπουργός Άμυνας και με τον βόμβο που εξακολουθούσε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: “Βλέπω ότι έχουμε πολλούς υποψηφίους προέδρους”.

“Τέλειωσαν τα μνημόνια”

«Εθνική γραμμή όχι για την παράδοση της χώρας αλλά για τη σωτηρία της χώρας», ζήτησε ο Πάνος Καμμένος.

Τον Ιανουάριο ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα των τελευταίων πέντε ετών, ανέφερε ο κ. Καμμένος και επισήμανε ότι και η εντολή ήταν σαφής: μια κυβέρνηση που δεν θα λαμβάνει εντολές αλλά θα διαλέγεται με τους δανειστές της και, επιπλέον, δεν θα υλοποιεί νομοσχέδια που έρχονται έτοιμα και σε άλλη γλώσσα.

Αντίθετα, όπως σημείωσε, οι ηγέτες των κομμάτων που άνηκαν στη συμπολίτευση αμφισβητούνται από τα ίδια τους τα κόμματα. Για το διάστημα πριν τις εκλογές, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δέχτηκαν πόλεμο από παντού, αλλά κράτησαν και ενώθηκαν και με άλλες πλευρές για έναν κύριο στόχο: αυτόν της επανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας. Και στο πλαίσιο αυτού του στόχου, οι ΑΝ.ΕΛ στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος έκανε μια σύγκριση των προτάσεων των θεσμών και αυτών της κυβέρνησης και τόνισε «δεν θα φύγουμε από τα όρια της πρότασης της κυβέρνησης. Η συμφωνία θα έχει μια εθνική γραμμή που θα λέει τέλος στην εξαθλίωση του λαού, στη λιτότητα για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Δεν θα φύγουμε από αυτά τα όρια». Όπως είπε «δεν δεχόμαστε εντολές» και υποστήριξε ότι «την προτασή μας στηρίζουν οι πιο πολλοί διεθνείς αναλυτές», για να συμπληρώσει ότι «τέλειωσαν τα μνημόνια και η λιτότητα για αυτήν τη χώρα».

Εξάλλου απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα δημιουργίας νέας βάσης. Θα φύγει η αεροπορική δραστηριότητα από τη Σούδα και θα πάει στην Κάρπαθο».

Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είπε πως “ο κ. Σαμαράς ήταν μία κατά και μία υπέρ του μνημονίου, και τελικά μετέτρεψε το κόμμα του σε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ ήταν συνεπές στην πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος στη συνέχεια το εγκατέλειψε”.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού, ο κ. Καμμένος αναρωτήθηκε “ποιόν λέτε ακροδεξιό; Είμαι εγώ ακροδεξιός; Είναι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ”; Και συνέχισε: Ακροδεξιοί είναι αυτοί που ήταν συνεργάτες του Παπαντωνίου και του Σημίτη, ανοίξτε το διαδίκτυο, βάλτε “Παπαντωνίου Θεοδωράκης”, “Σημίτης Θεοδωράκης” και θα βρείτε εκατοντάδες φωτογραφίες. Και κάλεσε το Ποτάμι να είναι πιο προσεκτικό στους χαρακτηρισμούς του.

Απευθυνόμενος στην αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί του αν η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη, ο κ. Καμμένος σημείωσε: “Καταθέστε τώρα πρόταση μομφής να δούμε ποιός έχει τη δεδηλωμένη” και συμπλήρωσε ότι “προσέξτε γιατί πολλές φορές τα αιτήματα για εκλογές γίνονται δεκτά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα