Βλάχος στο Ραδιόφωνο 24/7: Με διαρροές δε μπορεί να λειτουργήσει εξεταστική

Βλάχος στο Ραδιόφωνο 24/7: Με διαρροές δε μπορεί να λειτουργήσει εξεταστική
ΑΘΗΝΑ-Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις».(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που μετέχει στην εξεταστική για την υγεία σχολίασε τις δηλώσεις Γεωργιάδη στο ραδιόφωνο 24/7 νωρίτερα για το θέμα του Ερρίκος Ντυνάν και δήλωσε "Δεν υπερασπίζομαι κανέναν"

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτι συγκεκριμένο για την υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν να το πει, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, που μετέχει στην εξεταστική για την υγεία, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο Live News στις οκτώ με τη Βίκυ Σαμαρά.

Ο κ.Βλάχος ερωτηθείς εάν και εκείνος όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης νιώθει υπερήφανος για το “μνημόνιο” με το Ερρίκος Ντυνάν (υπενθυμίζεται ότι σχετική δήλωση είχε κάνει νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Αντίμετρα με το Στέφανο Τζανάκη και το Γιώργο Μελιγγώνη), απάντησε: “Η συμφωνία, το μνημόνιο που λέτε, ήταν μία σχέση μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και του Ερρίκος Ντυνάν. Το τι συμφώνησαν το ξέρουν τα δύο μέρη και βεβαίως κράτησαν το απόρρητο γιατί είναι κάτι που συνηθίζεται νομίζω στην αγορά. Το ίδιο φαντάζομαι ότι έγινε τώρα και με Σκλαβενίτη- Μαρινόπουλο. Εάν κάποιος έχει να πει κάτι περισσότερο από το ότι κρατήθηκε μυστικό να το πει καθαρά όχι με υπόνοιες”.

Είπε επίσης ότι εάν κάποιος υπονοεί ότι με την απόκρυψη της συμφωνίας, το δημόσιο απώλεσε έσοδα, πρέπει να το καταγγείλει συγκεκριμένα.

“Δεν υπερασπίζομαι κανέναν, ενώ και η ΝΔ υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και το σωστό και το δημόσιο συμφέρον. Εμείς πήγαμε στην εξεταστική και συμφωνήσαμε να συγκροτηθεί επειδή κυβερνητική πλειοψηφία είπε ότι είχε ένα κατηγορητήριο. Εμείς δε θέλαμε αυτό να αιωρείται. Αφού υπάρχει κατηγορητήριο ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν”, είπε επίσης ο κ. Βλάχος και δήλωσε: “Εάν πράγματι υπάρχουν στοιχεία εμείς είμαστε εδώ να συμβάλλουμε και να αναδείξουμε. Αλλά να υπάρχουν στοιχεία. Με διαρροές δε μπορεί να λειτουργήσει εξεταστική”.

Ο κ. Βλάχος ανέφερε μάλιστα -αφήνοντας ορισμένες αιχμές- ότι ο ίδιος είπε σήμερα στην εξεταστική ότι “όπως σε όλους δε θα άρεσε το όνομα μας να ακούγεται έτσι ελαφρά την καρδία πρέπει και εμείς ως μέλη της εξεταστικής να σεβαστούμε συναδέλφους μας των οποίων τα ονόματα ακούγονται, προς το παρόν ανεύθυνα. Και εάν υπάρχουν στοιχεία η ΝΔ δε θα αποκρύψει τίποτε. Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να λάμψει η αλήθεια.”

Δήλωσε επίσης ότι: “Δε θα αρνηθούμε το άνοιγμα των λογαριασμών, αρκεί για τους ανθρώπους για τους οποίους θα διενεργηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών να υπάρχουν ενδείξεις”, υποστηρίζοντας ότι σήμερα το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να ανοίξουν προκαταβολικά οι λογαριασμοί  της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που συνυπέγραψε με τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τα τραπεζικά ιδρύματα το μνημόνιο πώλησης του νοσοκομείου. Επικαλέστηκε μάλιστα ότι αυτή η διαδικασία (σσ του ανοίγματος λογαριασμών) είναι χρονοβόρα και έχει αρκετή γραφειοκρατία, λέγοντας: “Το άνοιγμα των λογαριασμών θα διαρκέσει εννέα με 12 μήνες. Εάν ζητηθεί το άνοιγμα όλων των λογαριασμών πολλών προσώπων το όλο θέμα θα καθυστερήσει περισσότερο”.

Ακούστε τη δήλωση του βουλευτή στο Ραδιόφωνο 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα