VMRO σε State Department: Η Συμφωνία των Πρεσπών επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα

VMRO σε State Department: Η Συμφωνία των Πρεσπών επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα
Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski σε διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών AP

Στις πιέσεις του αμερικανικού ΥΠΕΞ απάντησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ, τονίζοντας ότι η Συμφωνία "καταργεί όλα τα κεκτημένα της χώρας".

Στην επιστολή πίεσης του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, απάντησε ο επικεφαλής του VMRO, Χριστιάν Μιτσκόσκι, χαρακτηρίζοντας την συμφωνία των Πρεσπών επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας.

“Αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας μου και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτη για το VMRO-DPMNE και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιτσκόσκι.

“Η συμφωνία απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών”, προσθέτει ο Μιτσκόσκι υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η συμφωνία “καταργεί όλα τα κεκτημένα δικαιώματα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”‘.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον αμερικανό υφυπέξ για την υποστήριξη που παρέχει στην χώρα του όσον αφορά την πορεία της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, ωστόσο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι “πολύ σύντομα η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” θα είναι μέρος της οικογένειας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ως ένα περήφανο και αξιοπρεπές έθνος και όχι ταπεινωμένο και ντροπιασμένο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα