Βολές κατά Τσίπρα από Γεωργιάδη και Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Βολές κατά Τσίπρα από Γεωργιάδη και Μητσοτάκη για το προσφυγικό
Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Στο χώρο διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού βρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας ότι ενώνει τη φωνή του με τους δημάρχους της περιοχής, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επίκαιρη ερώτησή του στη βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου για το μεταναστευτικό

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό «να αναλάβει τις ευθύνες του» προκειμένου να μην υπάρξουν ζητήματα δημόσιας υγείας απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στο χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Για το θέμα αυτό στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ο κ. Γεωργιάδης είχε και συνάντηση με τους δημάρχους Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

«Νομίζω, πριν ο κύριος Πρωθυπουργός μιλήσει για λαϊκισμό και κατηγορήσει τους δημάρχους για λαϊκισμό, θα έπρεπε να έχει κάνει τον κόπο να έρθει να δει με τα μάτια του αυτά που είδαμε εμείς» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Θέλω να σας μιλήσω με ειλικρίνεια. Για λόγους και μόνο ανθρωπιάς δεν μπορεί η ελληνική πολιτεία να συντηρεί ένα χώρο στις συνθήκες που είδαμε εμείς. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ κακές. Είναι συνθήκες που αν η πολιτεία δεν τις λύσει γρήγορα, και σας το λέει ο πρώην Υπουργός Υγείας, θα υπάρξουν σίγουρα ζητήματα δημόσιας υγείας» και κατέληξε λέγοντας ότι «εγώ με πολύ ψυχραιμία καλώ τον κύριο Τσίπρα να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για αυτό το μεγάλο θέμα που έχει δυστυχώς δημιουργήσει. Αν δεν λυθεί το ζήτημα γρήγορα εδώ, δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι για το ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη. Και ενώνω τη φωνή μου με τους Δημάρχους της περιοχής ότι «ναι» πρέπει η ελληνική πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και δεν είναι κατάσταση οργανωμένου κράτους, αυτό που είδαμε προηγουμένως».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχει η Κυβέρνηση εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών;»

Για το αν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών, καθώς και για την επαρκή φύλαξη των συνόρων και την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών ρωτάει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον αρμόδιο υπουργό αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα.

Αναλυτικά στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

«Λόγω της αδυναμίας επαρκούς φύλαξης των συνόρων και της λειτουργίας hot spots στα σημεία άφιξης προσφύγων και μεταναστών, ο διαχωρισμός τους γίνεται εκ των πραγμάτων μόνον όταν φθάνουν στα βόρεια χερσαία σύνορα της χώρας. Ως αποτέλεσμα, όσοι μετανάστες δεν προέρχονται από χώρες που δικαιολογούν το status του πρόσφυγα, εγκλωβίζονται στην Ελλάδα. Με κρατική μέριμνα οι εγκλωβισμένοι μετανάστες μεταφέρονται στα νότια προάστια της Αθήνας σε πρόχειρες λύσεις υποδοχής που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές. Πολλοί από αυτούς φεύγουν προς το κέντρο της Αθήνας και διανυκτερεύουν σε ανοικτούς χώρους και πλατείες.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

1. Υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση και φιλοξενία των μεταναστών;

2. Υπάρχει σχεδιασμός για την επαρκή φύλαξη των συνόρων και την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών;

3. Αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση ότι παραμένοντας αδρανής υποδαυλίζει ένα τεράστιο κύμα παραβατικότητας και κοινωνικής αστάθειας;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα