Βορίδης: Αν ακούγαμε την αριστερά, η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς
"Κάποιοι πολέμησαν και νίκησαν τότε τον κομμουνισμό για να είναι η χώρα σήμερα μία ελεύθερη δυτική δημοκρατία", υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.
- 07 Μαΐου 2022 19:21
Από αντικομμουνιστική και εμφυλιακή σκοπιά ερμήνευσε “τη σωστή πλευρά της Ιστορίας” ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
“Ευτυχώς που το λέμε και πρέπει να το λέμε πιο δυνατά ότι η παράταξή μας πάντοτε βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτό το πάντοτε έχει μεγάλη αξία να το θυμόμαστε και να το θυμίζουμε”, είπε ο κ.Βορίδης.
“Γιατί υπήρξαν κρίσιμες ιστορικές στιγμές για τη χώρα, που αν ακούγαμε την αριστερά – για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους- η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς. Κάποιοι πολέμησαν και νίκησαν τότε τον κομμουνισμό για να είναι η χώρα σήμερα μία ελεύθερη δυτική δημοκρατία”, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Μάλιστα δεν αναφέρθηκε μόνο στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
“Αυτοί που θα έπρεπε να είχαν διδαχθεί, δε διδάχθηκαν. Σε μία άλλη ιστορική φάση φώναζαν κάποιοι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαζε την Ελλάδα στην ΕΕ. Πάλι βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Συνεχώς βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας και συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη”, είπε σημειώνοντας: “Δε μιλώ απαραίτητα με κομματικούς όρους αλλά με ευρύτερους ιδεολογικοπολιτικούς όρους”.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίοδο των μνημονίων λέγοντας: “Οι ίδιοι έπαιξαν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια, όταν μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες, ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα, γιατί παλεύαμε να κρατήσουμε μία πτωχευμένη χώρα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης”. Υποστήριξε δε ότι: “Τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου αυτή η παράταξη κράτησε τη χώρα όρθια εκείνες τις δύσκολες ώρες”.
Ο κ.Βορίδης υποστήριξε μάλιστα ότι η ευρύτερη αριστερά βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας πάντα γιατί υποστηρίζουν τις λάθος ιδέες.
Κάλεσε δε τα στελέχη της ΝΔ να εξετάσουν το ζήτημα των ιδεολογικών μηχανισμών, γιατί όπως είπε “η αντίπαλη παράταξη κατανόησε σε βάθος την αξία τους και προσπάθησε συστηματικά για να χτίσει την ηγεμονία της, να τους ελέγξει, να τους ορίσει, όχι τόσο στο επίπεδο προσώπων”, αλλά όπως είπε σε επίπεδο κράτους.
Υποστήριξε ειδικότερα ότι ο μηχανισμός του κράτους παράγει ιδεολογία για παράδειγμα με τη μονιμότητα και τον εξισωτισμό, δηλαδή το γεγονός ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν προάγεται ανάλογα με τη δουλειά του, γεγονός που όπως είπε οδηγεί σε μία λογική ήσσονος προσπάθειας.
Ο κ.Βορίδης εξέφρασε συνεπώς τη θεωρία ότι η αξιολόγηση, η κινητικότητα και το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων θα παράξει διαφορετική ιδεολογία. “Φτιάχνουμε ένα νέο κράτος που νικά τον εξισωτισμό”, δήλωσε.
Αναφέρθηκε τέλος στην υπόθεση Novartis, σχολιάζοντας ότι κατέληξε σε σκευωρία.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις