Βορίδης: “Εκφράστηκε διαφωνία με κυβερνητικές επιλογές όπως η φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών”

Διαβάζεται σε 2'
Βορίδης: “Εκφράστηκε διαφωνία με κυβερνητικές επιλογές όπως η φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών”
SOOC

Στο ποσοστό της αποχής στάθηκε ο υπουργός Επικρατείας, ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. “Προφανώς εκφράζεται στεναχώρια και διαφωνία με κυβερνητικές επιλογές”.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέλυσε ο υπουργός Επικράτειας, Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας πως εκφράστηκε μια στεναχώρια από μερίδα ψηφοφόρων της αποχής.

“Στο επίπεδο του συσχετισμού των κομμάτων παραμένει μια μεγάλη διαφορά και επίσης πολύ μεγάλη απώλεια ψηφοφόρων”, για να προσθέσει σχετικά με τους ψηφοφόρους που γύρισαν την πλάτη στη ΝΔ:

“Ο ψηφοφόρος αυτός δεν έφυγε… Δεν αποσυνδέθηκαν γιατί δε θεωρούν ότι υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική. Είναι προφανές ότι μια σειρά από ζητήματα όπως ο τρόπος φορολόγησης, τα εισοδήματα, η ενίσχυση των εισοδημάτων πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτή είναι η πρόκληση από εμάς”.

Επίσης, απέδωσε το μεγάλο ποσοστό αποχής στη “χαλαρότητα που υπήρχε ότι δεν διαλέγουν κυβέρνηση, ότι δεν ακολουθεί πολιτικό γεγονός και ότι έχω ευρωεκλογές που προεξοφλούν μια μεγάλη δημοκοπική διαφορά. Αυτό χαλαρώνει τον ψηφοφόρο”.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικράτειας παραδέχτηκε ότι “προφανώς εκφράζεται και στεναχώρια από μία μερίδα ψηφοφόρων της αποχής. Είναι μια διαφωνία με κυβερνητικές επιλογές όπως ο γάμος ομοφυλοφίλων, η ακρίβεια αλλά και η φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών που έπαιξε ρόλο”.

Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση ο κ. Βορίδης απάντησε: «Θα δούμε ποιες είναι οι κινήσεις στις οποίες οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν ανταπεξέρχεται, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και φιλοδοξίες τους και χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια και ενίσχυση των πολιτικών».

Όσον αφορά για τα πρόσωπα και το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού ο κ. Βορίδης είπε: «Η συζήτηση για τα πρόσωπα είναι θέμα του πρωθυπουργού» και πρόσθεσε: «Εφόσον οι ψηφοφόροι έχουν πάει στην αποχή υπάρχει επίκριση εν μέρει. Η επίκριση έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών»

Όσο για την άνοδο της ακροδεξίας στην Ευρώπη σχολίασε: “Στην Ευρώπη συνέβη αυτό που δεν συνέβη εδώ, έχουμε καθαρή μετακίνηση ψηφοφόρων, εδώ δεν έχουμε. Η κυβέρνηση έχει να κάνει πολλά για να βελτίωση την αποτελεσματικότητα της, την ανταπόκρισή της στα προβλήματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα