Βορίδης: Η απλή αναλογική δεν θα εφαρμοστεί ποτέ

Βορίδης: Η απλή αναλογική δεν θα εφαρμοστεί ποτέ
Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Προεξόφλησε ότι δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές στην παρούσα Βουλή και εκτίμησε ότι η ΝΔ θα βρει πλειοψηφία 200 βουλευτών για να καταργήσει άμεσα το νόμο. Όχι της ΝΔ στην ψήφο των 17άρηδων

Σε έντονο συγκρουσιακό κλίμα άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του συστήματος της απλής αναλογικής που προτείνει η κυβέρνηση με τον εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, να ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του όχι μόνο καταψηφίζει αλλά προτίθεται και να καταργήσει άμεσα τον νόμο όταν εκλεγεί κυβέρνηση αποτρέποντας την εφαρμογή του.

«Το θέμα της εξεύρεσης 200 ψήφων τώρα έχει αποχαιρετιστεί. Η δέσμευση της ΝΔ είναι ότι θα επιτύχει τέτοιας πλειοψηφίας ώστε να καταργήσει άμεσα τον εκλογικό νόμο χωρίς να εφαρμοστεί ποτέ» δήλωσε ο κ. Βορίδης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «καταστροφικό» σύστημα την απλή αναλογική που προτείνει η κυβέρνηση και της καταλόγισε ότι θέλει να αφήσει την χώρα ακυβέρνητη.

«Ψηφίζετε την ακυβερνησία» είπε στα κυβερνητικά έδρανα και προειδοποίησε ότι αν εφαρμοστεί το σύστημα της απλής αναλογικής δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης αφού θα απαιτείται να συνεργαστούν τέσσερα ή πέντε κόμματα για την επίτευξη πλειοψηφίας. «Πιστεύετε ειλικρινά ότι μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα με πέντε κόμματα;» ρώτησε την κυβέρνηση και της καταλόγισε ότι προωθεί την απλή αναλογική γιατί «χάνει κατά κράτος».

Όχι στη ψήφο των 17άρηδων

Η ΝΔ, μέσω του κ. Βορίδη, τάχθηκε κατά της χορήγησης δικαιώματος ψήφου στους πολίτες ηλικίας 17 ετών χαρακτηρίζοντας υποκριτική την «αγωνία» του ΣΥΡΙΖΑ για τη νεολαία. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση “αν κόπτεται πραγματικά για τους νέους” να αποδεχτεί την πρόταση της ΝΔ για την χορήγηση δικαιώματος ψήφου στον τόπο κατοικίας των Ελλήνων του εξωτερικού όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα