Βουλή: Συνεδρίαση για το κόστος των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ο Χατζηδάκης

Διαβάζεται σε 2'
Βουλή: Συνεδρίαση για το κόστος των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ο Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης EUROKINISSI

Τι απαντά ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εντός κανονισμού η δυνατότητα παρέμβασης στην επιτροπή και από τον Στέφανο Κασσελάκη

Επιστολή με την οποία ζητά να συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί το κόστος των προτάσεων που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία απέστειλε ο ΥΠΟΙΚ Κωστής Χατζηδάκης στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής, στην συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών θα ήταν δυνατόν να παραβρεθεί και να λάβει τον λόγο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αντίθετο από τον κανονισμό που επιτρέπει σε φορείς να λαμβάνουν τον λόγο κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων.

Στην επιστολή του ο Κωστής Χατζηδάκης ζητά στην συνεδρίαση να μετέχουν και εκπρόσωποι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) προκειμένου να εκτιμηθεί «το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης».

Αναφερόμενος στο θέμα ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, απάντησε πως «η πρόταση Χατζηδάκη είναι καλοδεχούμενη. Η αλήθεια είναι ότι: Εμείς ζητάμε από τη Ν.Δ. να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξέταση των μέτρων μας. Το ΓΛΚ έχει καταρρίψει, ήδη, την ‘κοστολόγηση’ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που μιλούσε για 40 δισ. ευρώ κόστος, ενώ με βάση την έκθεσή του, οι προτάσεις μας κρίνονται απολύτως εφαρμόσιμες. Έχουμε υποβάλει αίτημα να συζητήσουν δημόσια οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης για αυτά και άλλα ζητήματα».

Πρόσθεσε πως «ζητούμε να οριστεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν. Και όχι σε… πέντε μήνες, όσο πήρε -κατʼ απαίτηση Χατζηδάκη- ο ορισμός της συνεδρίασης που εμείς ζητήσαμε για το ξεπούλημα των τραπεζών. Ζητούμε, επίσης, από τα στελέχη του ΓΛΚ να προσκομίσουν τα στοιχεία για το ύψος των υπερπλεονασμάτων του 2022 και του 2023, τις εκτιμήσεις για το 2024 και τα στοιχεία για την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων φέτος. Εκεί θα δούμε και τις δυο προτάσεις οικονομικής πολιτικής. Αυτή που μαζεύει υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη και αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Και αυτή που αξιοποιεί υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη για να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Στον κ. Χατζηδάκη που αναζητούσε, εναγωνίως, δημοσιονομικά άλλοθι για να μη μειώσει τον ΦΠΑ, υποσχόμαστε μια δημιουργική και, κυρίως, ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα