Βούλτεψη: Βλέπω βγήκαν και οι Μαρίες Αντουανέτες των Παρισίων
Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM
- 02 Σεπτεμβρίου 2014 15:45
“Ο πήχης βρίσκεται στη θέση του. Δεν μου αρέσει ούτε να υποτιμώ ούτε να υπερτιμώ κάθε προσπάθεια και κάθε φάση της διαπραγμάτευσης. Αυτό το οποίο γίνεται στο Παρίσι είναι η εξέταση μιας σειράς δράσεων που είχε αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις”, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στο Ν. Χατζηνικολάου.
“Πρόκειται για μια συζήτηση που θεωρητικά θα μπορούσε να την πει κανείς τεχνική, στην πραγματικότητα είναι μια συζήτηση ουσίας, διότι αφορά σε μεταρρυθμίσεις, που η Ελλάδα πρέπει να κάνει, έπρεπε να είχε κάνει. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης, θα ακολουθήσει η πολιτική συζήτηση, ένα δεύτερο στάδιο, που δεν αφορά τη συνάντηση των Παρισίων”, προσέθεσε.
“Διάβασα στο left.gr ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού έχει εκδώσει ανακοίνωση κατά των συναντήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα και διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 3 Σεπτεμβρίου, υπό το σύνθημα «η τρόικα είναι ανεπιθύμητη στο Παρίσι»! Βλέπω βγήκαν και οι Μαρίες Αντουανέτες των Παρισίων, τώρα. Ας μοιράσουν λίγο παντεσπάνι, αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Έχουμε ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου, ΣΥΡΙΖΑ Παρισίων, ΣΥΡΙΖΑ Ν. Υόρκη”, σχολίασε σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, αναφερθείσα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τόνισε πως “η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται και πείθει τους θεσμικούς της εταίρους. Ωστόσο δεν τασσόμαστε υπέρ των μονομερών ενεργειών. Η χρηματοδότηση της χώρας εξαρτάται από τους θεσμικούς μας εταίρους, τα δάνειά μας τα έχουν αναλάβει ευρωπαϊκοί λαοί, που και αυτοί έχουν κυβερνήσεις, κοινοβούλια, εκλογές. Προτιμούμε την οδό της συνεννόησης. Κάθε μήνα πρέπει να πληρώνουμε σε μισθούς του δημοσίου και συντάξεις 5 δις ευρώ”.
Τέλος, όσον αναφορά για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί εγκατάλειψης των “κόκκινων γραμμών”, είπε: “Εμείς δεν κινούμεθα πολιτικά με βάση τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται όταν πας σε μία συζήτηση να επιδίδεσαι σε λεονταρισμούς. Αυτό υπονομεύει τη συζήτηση, υπονομεύει την καλή πίστη, με την οποία πρέπει να ξεκινά μια συζήτηση, όταν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν συμφέροντα κάθονται σε ένα τραπέζι, για να δουν πώς θα τα συγκεράσουν. Δεν είναι σωστό αυτό, δεν είναι ηθικό, είναι λάθος, να λέμε από πριν, να προκαταλαμβάνουμε μ’ αυτό τον τρόπο, μια συζήτηση”.