Βούτσης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πάρτε τις ευθύνες σας για τον Παπαντωνίου
«Ο Γ. Παπαντωνίου όφειλε να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις» ανέφερε και επισήμανε ότι καθυστέρησαν να σταλούν στη Βουλή οι δικογραφίες. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν κάνει επίθεση στη Δικαιοσύνη
- 05 Ιουλίου 2017 16:22
Την απουσία του Γιάννου Παπαντωνίου από τη σημερινή συζήτηση στην Βουλή για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών στηλίτευσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καταλογίζοντας ταυτόχρονα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως ούτε σχολίασαν την απουσία του αλλά ούτε και αισθάνθηκαν την ανάγκη να απολογηθούν για τις ευθύνες τους στο σκάνδαλο και τον κίνδυνο παραγραφής.
«Ο κ. Παπαντωνίου έπρεπε να είναι εδώ στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις και λυπάμαι που είμαι ο πρώτος που το λέω αυτό» τόνισε επικρίνοντας τόσο τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ όσο και το γεγονός ότι ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη άφησαν ασχολίαστο το γεγονός. Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Παπαντωνίου να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει που είναι η «συκοφαντική δυσφήμηση» που καταγγέλλει στο υπόμνημά του.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, όμως, και ότι του προκάλεσε «κατάπληξη» πως τα κόμματα που κυβέρνησαν επί χρόνια τη χώρα δεν έδειξαν σήμερα «την ελάχιστη πολιτική ευαισθησία για να αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Πάρτε την ευθύνη σας ! » τόνισε ο κ. Βούτσης απευθυνόμενος σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Η καρδιά της Δημοκρατίας χτυπάει στη Βουλή
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε, όμως, και στο θέμα των ευθυνών της Δικαιοσύνης για την πολύχρονη καθυστέρηση στη διερεύνηση των φερόμενων αδικημάτων του Γ. Παπαντωνίου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι δικογραφίες του κ. Παπαντωνίου καθυστέρησαν 5, 10 ή 20 χρόνια να έλθουν στη Βουλή με αποτέλεσμα να υπάρξει ζήτημα παραγραφής. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν κάνει επίθεση στη Δικαιοσύνη και επέρριψε τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις που «δεν έδωσαν το σήμα» ή δεν βοήθησαν τη Δικαιοσύνη για να ενεργοποιηθεί στην υπόθεση Παπαντωνίου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε, επίσης, με νόημα ότι μπορεί η Δικαστική και Εκτελεστική εξουσία να αποτελούν πυλώνες του πολιτεύματος αλλά «η καρδιά της Δημοκρατίας χτυπάει στη Βουλή». «Δεν νοείται η Βουλή να είναι κουφή, τυφλή ή σιωπηλή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.