Βρυξέλλες: Θετικό πνεύμα εργασίας Αθήνας και θεσμών

Βρυξέλλες: Θετικό πνεύμα εργασίας Αθήνας και θεσμών
Snapshots from the European Parliament, in Brussels, May 6, 2015 / , , 6 , 2015 Sooc

Αξιωματούχος των Βρυξελλών μίλησε στους δημοσιογράφους για την πορεία της γ' αξιολόγησης

«Ενθαρρυντικό» χαρακτήρισε το κλίμα που επικράτησε στις πρόσφατες συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των ελληνικών Αρχών για την τρίτη αξιολόγηση Ευρωπαίος αξιωματούχος. Μιλώντας σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες για το επερχόμενο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι «θα υπάρξει μία μικρή παρουσίαση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση».

«Οι επικεφαλής των θεσμών επέστρεψαν την Παρασκευή. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά,  υπήρξε θετικό πνεύμα εργασίας, βεβαίως παραμένει ένα μεγάλο κομμάτι υλοποίησης των προαπαιτούμενων», τόνισε. Όπως υπενθύμισε «η παρούσα αξιολόγηση συμπεριλαμβάνει τα 95 από τα συνολικά 130 προαπαιτούμενα που απομένουν ως το τέλος του προγράμματος, οπότε είναι σημαντική. Αν τελειώσει αυτή τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο εύκολα».

Ο αξιωματούχος είπε πως είναι εφικτό να υπάρξει ολοκλήρωση αξιολόγησης μέχρι το τέλος του χρόνου επί της ουσίας, «δηλαδή να υπάρξει συμφωνία τεχνικού προσωπικού (Staff Level Agreement) και εφαρμογή μέρος των προαπαιτούμενων». “Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα υπάρξει SLA και εφαρμογή μέρους των προαπαιτούμενων” είπε επί λέξει. Ωστόσο, για την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι τεχνικά δύσκολο να επιτευχθεί ως το τέλος του 2017.

Η επόμενη αποστολή των επικεφαλής στην Αθήνα θα είναι τέλος Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα