Ξανθός: Διευθυντές νοσοκομείων καταγγέλλουν ελλείψεις επειδή είναι υπ’ ατμόν

Ξανθός: Διευθυντές νοσοκομείων καταγγέλλουν ελλείψεις επειδή είναι υπ’ ατμόν

Ο υπουργός Υγείας καταλόγισε «τραγική αντιπολιτευτική τακτική» σε διοικητές που βαίνουν προς αντικατάσταση. Προανήγγειλε αύξηση των δαπανών για την δημόσια υγεία και 3.500 προσλήψεις

Μικροκομματική πολιτική σε διοικητές νοσοκομείων καταλόγισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή κατηγορώντας τους ότι καταγγέλλουν ελλείψεις φαρμάκων λόγω της επικείμενης αντικαταστασής τους με βάση τις σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής αξιολόγησης διοικητών και αναπληρωτών διοικητών.

«Διοικητές νοσοκομείων βγαίνουν και καταγγέλλουν ελλείψεις φαρμάκων επειδή είναι υπ’ ατμόν» κατήγγειλε από το βήμα της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. «Αυτή είναι η τραγικότητα της αντιπολίτευσης στη χώρα» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας υψώνοντας περαιτέρω τους τόνους. Αργότερα, μάλιστα, σε συζητήσεις με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν οι διοικητές να «καταγγέλλουν ελλείψεις». «Οι διοικητές ενημερώνουν το υπουργείο, οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν» ανέφερε και άφησε λόγο ότι υπήρχε δόλος στη διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων από συγκεκριμένους διοικητητές προκειμένου να εμφανιστούν τα νοσοκομεία με ελλείψεις.

Ο κ. Ξανθός διαβεβαίωσε πάντως, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016 ότι εφέτος για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια μνημονιακών προϋπολογισμών θα υπάρξει πραγματική οικονομική ενίσχυση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα υγείας. Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα του ότι η αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία θα μεταφραστεί «σε καλύτερες υπηρεσίες και σε μεγαλύτερη αξιοπιστία της δημόσιας περίθαλψης». Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, ότι δεν θα μείνει δίχως περίθαλψη κανείς ανασφάλιστος.

Προανήγγειλε, επίσης 3.5000 προσλήψεις και έκανε λόγο για «επένδυση» στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κατήγγειλε, παράλληλα τις προηγούμενες κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι έριξαν τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία κάτω από το 5% παρά το γεγονός ο μνημονιακός στόχος ήταν 6%. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι επρόκειτο για συνειδητή επιλογή εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα