Χάρης Δούκας: Η ανασύνθεση της παράταξης δεν θα γίνει σε κλειστά γραφεία

Διαβάζεται σε 2'
Χάρης Δούκας: Η ανασύνθεση της παράταξης δεν θα γίνει σε κλειστά γραφεία
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας Sooc

Άμεσες συμμετοχικές διαδικασίες για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”. “Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε τις ήττες”, σημειώνει.

Επίσπευση των διαδικασιών ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης προκρίνει ως επόμενο βήμα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο κ. Δούκας, εν μέσω αναταράξεων στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι “οι ψηφοφόροι του δημοκρατικού χώρου υπάρχουν, είναι πολλοί και είναι σε αναμονή” και προσθέτει ότι “δεν θα περιμένουν επ’  αόριστον, ο χρόνος εξαντλείται. Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο να περιμένει”.

Ο κ. Δούκας αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να είναι λύση, παρά την μεγάλη πτώση της ΝΔ και τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα ‘κάντε επιτέλους κάτι’ έρχεται από παντού”.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνει ακόμα ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί σε ατέρμονες συζητήσεις, επιτροπές και πλατφόρμες και δεν μπορεί να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσει μηχανισμών.

Ερωτηθείς για τον δικό του ρόλο σε περίπτωση εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας τονίζει ότι “αυτή την ώρα προέχει να συμφωνήσουμε και να χαράξουμε τον οδικό χάρτη των αλλαγών που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν”.

Τέλος ο κ. Δούκας δηλώνει αντίθετος σε κλειστές συμπράξεις κορυφής χωρίς τη συμμετοχή της βάσης.

“Είμαι ένθερμος υποστηρικτής συνεργασιών που ξεκινούν από τη βάση και δίνουν μια ξεχωριστή δυναμική. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία ανασύνθεσης της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης πρέπει να ξεκινήσει τώρα και ο οδικός χάρτης να χαρακτηρίζεται από τρία στοιχεία: κανένας αποκλεισμός, δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων και άμεσα, συμμετοχικές διαδικασίες”, λέει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα