Χάρης Δούκας στο NEWS 24/7: Κερδίζουμε τη μάχη για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
Ο Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας SOOC

Ο Χάρης Δούκας, με άρθρο του στο NEWS 24/7, θέτει τις προτεραιότητές του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που αναλάβει την προεδρία.

Μόνο λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τον κρίσιμο Β΄ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές αυτές έχουν ένα ξεκάθαρο δίλημμα. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ μικρό και φοβικό, έρμαιο του κάθε μηχανισμού ή ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, μεγάλο και νικηφόρο.

Γιατί αυτές οι εκλογές δεν αφορούν μόνο τον χώρο μας αλλά πρωτίστως τη χώρα.

Θέλουμε λοιπόν Στασιμότητα ή Αλλαγή; Προοδευτική Διακυβέρνηση ή επικράτηση ξανά του συντηρητικού μονόδρομου του κ. Μητσοτάκη;

Εμείς λέμε ότι η μάχη για την Αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ δεν σταμάτησε ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ένα μικρό φοβικό ΠΑΣΟΚ που απλά θα συντηρείται μέχρι να απογοητεύσει οριστικά τους πολίτες.

Το αίτημα της αλλαγής είναι πανίσχυρο αυτήν τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δούμε τις ευκαιρίες να περνούν, γιατί το πιθανότερο είναι να είναι και οι τελευταίες.

Προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο.

Αγωνίζομαι για μια νέα Αλλαγή που θα προσφέρει ισονομία και σιγουριά στον Έλληνα και στην Ελληνίδα. Σε μια Ελλάδα με ανάπτυξη για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και κοινωνική δικαιοσύνη. Αγωνίζομαι για ένα ΠΑΣΟΚ που θα συνδεθεί ξανά με τον κόσμο της εργασίας, που θα έχει την καθημερινότητα του πολίτη στην πρώτη γραμμή.

Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση που πρέπει να στηριχτεί πάνω από όλα στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Με έμφαση στη γνώση και στην καινοτομία και με ειδικό βάρος στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Παλεύω για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δίνει έμφαση στην οικολογία και στο περιβάλλον, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μια ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει ξανά παντού. Από τις μεγάλες πόλεις, στις γειτονιές, μέχρι και στο πιο μικρό και απομακρυσμένο χωριό.

Για την αναβίωση του Κοινωνικού Κράτους, που θα αναδείξει τη δύναμη του ΕΣΥ και τις απαραίτητες αλλαγές στη φορολογία και την προώθηση κινήτρων που θα δώσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ιδίως για τα νέα παιδιά.

Για ένα σύγχρονο κράτος που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, υπέρ όλων των πολιτών.

Η μάχη της Κυριακής είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να λείψει κανένας. Η συμμέτοχη είναι η δύναμη μας. Δεν μας ταιριάζει η ουδετερότητα και η αδιαφορία

Η μάχη της Κυριακής δεν είναι μια μάχη χαρακωμάτων, είναι μάχη για την πολιτική και τη ζωή.

Είναι η αφετηρία για να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει στις επόμενες εκλογές. Είναι μάχη για να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, για να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα.

Είναι μάχη για τον δημοκρατικό πολίτη που θέλει μια πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο.

Αυτή τη μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα.

Την Κυριακή Ενώνουμε Δυνάμεις και ψηφίζουμε για την Αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα