Χάρης Δούκας: Την Κυριακή θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του – “Δεν αφήνω τον Δήμο της Αθήνας”

Διαβάζεται σε 3'
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας

Υπομονή μέχρι την Κυριακή, οπότε και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα αφήσει τον Δήμο της Αθήνας.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (30/06) θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Χάρης Δούκας, μετά τα σενάρια που το θέλουν να διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε πως στόχος των μελών του κόμματος είναι “να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της προοδευτικής παράταξης”, κάνοντας λόγο για έναν “κύκλο επιβίωσης” που ξεκίνησε για το ΠΑΣΟΚ και που πρέπει να μετατραπεί σε “κύκλο υπέρβασης”.

Όσο για το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας δήλωσε ότι επιθυμεί ένα “ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει”.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη”, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων κάνοντας παράλληλα λόγο για τη δημιουργία “συνθηκών ανατροπών”, ενώ συμπλήρωσε πως: “έχει κάνει έναν σημαντικό αγώνα ο Νίκος Ανδρουλάκης και σε μία δύσκολη συγκυρία, με ένα δύσκολο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο όμως στη συνέχεια δεν δημιούργησε πολύ μεγάλες συνθήκες υπέρβασης. Είπατε και εσείς πως αν συνεχίσουμε με αυτή την αύξηση θα γίνουμε κυβέρνηση κοντά στο 2050”.

Ξεκίνησε ένας κύκλος επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ και τώρα πρέπει να πάμε σε έναν κύκλο υπέρβασης“, είπε ο κ. Δούκας, ενώ σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ευρύτερων πολιτικών συγκλίσεων έφερε ως παράδειγμα τα όσα επιτεύχθηκαν στον Δήμο της Αθήνας τονίζοντας ότι “στον Δήμο της Αθήνας κερδίσαμε πολίτες από όλους τους χώρους, κόντρα σε χρώματα και κόμματα, δημοκρατικοί πολίτες”, καθώς και ότι “οι συγκλίσεις έγιναν όχι σε επίπεδο κορυφής, αλλά σε επίπεδο γειτονιάς”.

“Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης και μπορεί να ενώσει όπως το κάναμε και στην Αθήνα”, πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς για το εάν είναι υπέρ της ευρύτερης κεντροαριστεράς, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος είπε: “η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει, θα ανοίγει και θα νικάει”.

“Δεν αφήνω τον Δήμο της Αθήνας”

Ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε πως “σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας” και συμπλήρωσε πως “χρόνο δεν έχει ο χώρος μου και η χώρα”.

Όσο για το αν θεωρεί πως είναι εφικτό να συνδυαστεί ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με εκείνον του δημάρχου, ο κ. Δούκας είπε: “Πιστεύω ότι είναι δυο ρόλοι συμπληρωματικοί. Ενισχύεται ο ρόλος και ο θεσμός» και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο είναι «τι κάνεις για τους πολίτες και τα προβλήματά τους”.

Νωρίτερα, ο Χάρης Δούκας συμπορεύτηκε και επίσημα με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας απάντησε θετικά στην πρόσκληση του βουλευτή και με ανάρτηση (η οποία συνοδεύεται από κοινή τους φωτογραφία) επισημοποίησε την κοινή δράση των δύο ανδρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα