Χάρης Θεοχάρης: Να δοθούν εξηγήσεις για τις τράπεζες

Χάρης Θεοχάρης: Να δοθούν εξηγήσεις για τις τράπεζες
According to leaked information some 25 European Banks had failed the health check of the European Central Bank. These banks will have until November 10 to fill in capital shortfalls. The same info states that Greece has two of it's major Banks failing the stress test. The actual report is due on Sunday, October 26. In Athens, on Oct. 25, 2014 / , 25 . . 26 . , 25 , 2014 Sooc

Η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να έρθει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού τραπεζικού κλάδου, σημειώνει ο βουλευτής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού κ. Θεοχάρης κατέθεσε αίτημα στον κ. Μπαλαούρα, Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να προσέλθει η διοίκηση του ΤΧΣ και να δώσει εξηγήσει. Όπως ανέφερε, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς τα αποτελέσματα της αποτίμησης της αξίας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών είναι απογοητευτικά και ανησυχητικά. Υποχωρεί διαρκώς η χρηματιστηριακή αξία των Ελληνικών τραπεζών, ενώ η αρχική αξία επένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ύψους 40 δις ευρώ οδεύει προς μηδενισμό.

Mε αυτό τον τρόπο δεκάδες δισεκατομμύρια που είχαν επενδυθεί από το ελληνικό κράτος, από το υστέρημα των φορολογουμένων εξανεμίζονται. Η περιουσία δηλαδή των Ελλήνων χάνεται τη στιγμή που τους ζητούνται νέες θυσίες.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένη η ενημέρωση της Ελληνικής Βουλής για ένα θέμα που λαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου και για το οποίο ευθύνονται οι ερασιτεχνισμοί, η αναποφασιστικότητα και τα «πήγαινε έλα» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όπως μάλιστα παραθέτει στο αίτημά του σύμφωνα με τη παράγραφο 2, του άρθρου 16Α του Ν. 3864/2010 περί ιδρύσεως του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου ενημερώνει, κατ’ ελάχιστον δύο φορές το χρόνο και σε όποιες άλλες περιπτώσεις αυτό κρίνεται αναγκαίο, τη Βουλή των Ελλήνων, τον Υπουργό Οικονομικών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, σχετικά με την πορεία επίτευξης της αποστολής του.

Φωτό sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα