Χάρης Τσιόκας: Να ανοίξουμε τον προοδευτικό δρόμο και στη νέα εποχή!

Χάρης Τσιόκας: Να ανοίξουμε τον προοδευτικό δρόμο και στη νέα εποχή!
Χάρης Τσιόκας Eurokinissi

"Χρειάζεται το γόνιμο έδαφος για δημιουργική συμβολή όλων των ρευμάτων του προοδευτικού χώρου, σ' ενα σύγχρονο κόμμα, για την νέα πολιτική και προγραμματική ενότητα που θα δίνει αξιόπιστη διέξοδο στα σύγχρονα προβλήματα" γράφει, μεταξύ άλλων, ο Χ. Τσιόκας σε άρθρο του στο NEWS24/7.

Ώρα να δώσουμε περιεχόμενα στο κάλεσμα του Τσίπρα που θυμίζει Ανδρέα.. όταν παραφράζοντας απαντούσε “ευχαριστώ δεν θα πάρω Ενωση Κέντρου”, δηλαδή δεν γυρίζω πίσω…

Οι διεργασίες πυκνώνουν…

Όμως πρώτα η ΠΟΛΙΤΙΚΗ που απαντά στις σύγχρονες ανασφάλειες του πολίτη.

Αυτές που γεννούν οι χρήσεις των τεχνολογιών απο τους λίγους κερδοσκόπους σε συνδυασμό με την πολεμική πλέον αντιπαράθεση του χρηματιστηριακού με το παραγωγικο κεφάλαιο! Στις προτάσεις διεξόδου για τις νέες αντιθέσεις πρέπει να κριθούν οι επόμενες ηγετικές ομάδες και τα πρόσωπα που θα εκφράσουν τον εναλλακτικό προοδευτικο δρόμο διακυβέρνησης.

Νέα αρχή! Για να νοιώσει η κυβέρνηση Μητσοτακη και τα συστημικά κέντρα ότι δεν είναι ανεξέλεγκτοι και ότι μπορεί να ανακοπεί ο δρόμος που παράγει ανισότητες και χαρίζει τα πάντα στην αχαλίνωτη κερδοσκοπία.

Και αυτο προϋποθέτει ενδυνάμωση των διεργασιών και των δομών στις σχέσεις κόμματος κοινωνίας!

Χρειάζεται το γόνιμο έδαφος για δημιουργική συμβολή όλων των ρευμάτων του προοδευτικού χώρου, σ’ ενα σύγχρονο κόμμα, για την νέα πολιτική και προγραμματική ενότητα που θα δίνει αξιόπιστη διέξοδο στα σύγχρονα προβλήματα.

Δυο κόκκινες γραμμές.

Οχι στη δεξιά σοσιαλδημοκρατία, οχι σε ότι παραπέμπει στην διολίσθηση σε, μια βολική στο σύστημα, αριστερά της διαμαρτυρίας…

Συνέδριο ανοιχτό με ενεργά τα μέλη και συμμέτοχο την κοινωνία.

* O Χάρης Τσιόκας είναι Μελος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα