Χαρίτσης: “Αντί να πανηγυρίζει και να αυτοθαυμάζεται, ο κ. Κικίλιας να παραιτηθεί”

Διαβάζεται σε 2'
Αλέξης Χαρίτσης
Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της φωτιάς καταστροφικής εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την επίσκεψή του στο Χαλάνδρι.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον τόπο της καταστροφής για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί. Αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης», ανέφερε σήμερα σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Χαλάνδρι, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο.

«Αυτό που έχει συμβεί είναι πραγματικά αδιανόητο. Είναι πρωτοφανές και είναι εξοργιστικό. Μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από το Βαρνάβα έκαψε σπίτια εδώ, στο Χαλάνδρι, 40 χιλιόμετρα μακριά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την καταστροφή. Μια κυβέρνηση η οποία εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, χωρίς μνημόνια, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει αφήσει τη χώρα αθωράκιστη και έχει μετατρέψει ακόμα και την πρωτεύουσα, την Αθήνα, σε ανοχύρωτη πόλη», υπογράμμισε.

«Χωρίς δημόσιες επενδύσεις σε βασικές υποδομές, με την πυροσβεστική υποστελεχομένη και με απορρόφηση μόλις 1% στους σχετικούς πόρους για την πολιτική προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόλις 1%. Κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει και έχουμε καταγγείλει εδώ και δύο σχεδόν μήνες στη Βουλή χωρίς να πάρουμε απάντηση από την κυβέρνηση», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, σχολιάζοντας πως «το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως».

«Όσο για τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Κικίλια, αντί να πανηγυρίζει και να αυτοθαυμάζεται προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να τον έχει αποπέμψει», κατεληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα