Χαρίτσης για ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν υπάρχει πλέον απορία για το αν κάναμε καλά που φύγαμε”

Διαβάζεται σε 5'
O πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης
O πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Ο Αλέξης Χαρίτσης στο κυριακάτικο σημείωμά του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο συνέδριο της Νέας Αριστεράς και το στοίχημα της ανανέωσης, στην μεγαλειώδη συναυλία για τα Τέμπη αλλά και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυριακάτικο σημείωμά του δημοσίευσε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο συνέδριο της Νέας Αριστεράς και το στοίχημα της ανανέωσης, στην μεγαλειώδη συναυλία για τα Τέμπη, στον ιστορικό αναθεωρητισμό της δεξιάς και την επέτειο που θέλουν να υποβαθμίσουν αλλά και στην απόρριψη των SLAPPs Δημητριάδη σε βάρος της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Παράλληλα, σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον απορία για ποιο λόγο φύγαμε ή αν κάναμε καλά».

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

«Καλημέρα σε όλες και όλους.
Οι σημειώσεις μου για την εβδομάδα που πέρασε.

Σημείωση 1.

Η συναυλία για τα Τέμπη.

Στην αρχή έκαναν ό,τι μπορούσαν για τη συκοφαντήσουν. Στη συνέχεια, προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να τη θάψουν επικοινωνιακά. Απέτυχαν παταγωδώς.

Ήταν μια συγκλονιστική βραδιά που εγγράφεται στη μεγάλη Ιστορία της αντίστασης στη χώρα μας. Περισσότεροι από 40.000 στα Καλλιμάρμαρο και περισσότεροι από 1.300.000 στο διαδίκτυο τραγούδησαν τα τραγούδια του αγώνα.
Αγώνας για να μην περάσει η κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης.

Αγώνας για τη δικαιοσύνη, την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό. Η συναυλία ξεκαθάρισε ότι για το λαϊκό κίνημα το ζήτημα των Τεμπών παραμένει ανοιχτό. Και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να δικαιωθούν τα 57 παιδιά.

Σημείωση 1Α.

Το συγκλονιστικό τραγούδι του Φοίβου που ράγισε καρδιές:
[…]
Αν δεν βρω το τέρμα
Δεν θα ησυχάσω
Δεν θα σταματήσω
Δεν θα ξαποστάσω
Δεν θα κάνω πίσω
Και δεν θα ξεχάσω
Θα σε πάρω εγώ
Παιδάκι μου όταν φτάσω.

Σημείωση 2.

Χθες το πρωί βρέθηκα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στην τελετή για την 80η επέτειο από την Απελευθέρωση της Αθήνας.

Την μεγάλη αντιφασιστική νίκη του λαού μας που οδήγησε στην αποχώρηση των ναζιστικών στρατευμάτων και την λήξη της βασανιστικής περιόδου της Κατοχής.

Η επέτειος της Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της χώρας θα έπρεπε να τιμάται ως Εθνική γιορτή, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ελληνική Δεξιά όμως πιστή σε μια λογική ιστορικού αναθεωρητισμού που επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία, επιλέγει συνειδητά να υποβαθμίσει και να υποτιμήσει την μεγάλη επέτειο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ένας από τους 158 βουλευτές της ΝΔ, ούτε ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του κ. Μητσοτάκη, δεν ένιωσε την ανάγκη να παραστεί στην τελετή. Ντροπή.

Σημείωση 3.

Η απόρριψη της αγωγής του Γρηγόρη Δημητριάδη σε βάρος της Εφημερίδας των Συντακτών και των Reporters United.

Πρόκειται για μεγάλη νίκη της ερευνητικής δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας. Έτσι κι αλλιώς οι αγωγές SLAPP συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ελευθερία του Τύπου, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Η συγκεκριμένη όμως αγωγή του ανιψιού του πρωθυπουργού και πρώην διευθυντή του γραφείου του ήταν κάτι παραπάνω:

Μια προκλητική προσπάθεια τρομοκράτησης όσων προσπαθούσαν να φέρουν στο φως την αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μια προσπάθεια τρομοκράτησης που δείχνει ότι «όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» παραμένουν αμετανόητοι.

Σημείωση 4.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον απορία για ποιο λόγο φύγαμε ή αν κάναμε καλά.

Σημείωση 5.

Το συνέδριό μας.

Στις 7-10 Νοέμβρη έχουμε το 1ο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς.

Χτες και σήμερα στο Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό μας συζητάμε το Κείμενο των Θέσεων. Ένα κείμενο μεστό, μετρημένο, ριζοσπαστικό.

Έχω την αίσθηση όμως ότι το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που συζητάμε. Συζητάμε πολιτικά, με σοβαρά επιχειρήματα και με σεβασμό στον/ην συνομιλητή/τρια μας.

Το «Η πολιτική επιστρέφει» αποτέλεσε το πρώτο σύνθημά μας. Το κάνουμε πράξη. Δίνουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα. Το παράδειγμα της Αριστεράς.

Σημείωση 6.

Μερικά από όσα είπα χτες στο Πανελλαδικό Συντονιστικό:

«Να φτιάξουμε τη Νέα Αριστερά. Ξέρετε, συχνά όλοι και όλες μας δίνουμε έμφαση στην Αριστερά. Και σωστά. Αλλά το κόμμα μας το ονομάσαμε Νέα Αριστερά. Όχι επειδή δεν βρίσκαμε κάτι καλύτερο, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια ριζική τομή: ένα νέο -στην πράξη και όχι μόνο ρητορικά- κόμμα που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου.

Η ανανέωση του εγχειρήματός μας είναι μια δύσκολη αλλά αναγκαία διαδικασία. Ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.
Αλλά δεν θα γίνει επειδή θα το λέμε. Θα γίνει επειδή θα το κάνουμε. Σας καλώ να ξεβολευτούμε. Όλες και όλοι μας. Από αδράνειες και νοοτροπίες ετών. Να σκεφτούμε και να πράξουμε ανάλογα ώστε η έννοια της συμμετοχής στις οργανώσεις μας να προσφέρει νόημα σε μας τους ίδιους και τους ανθρώπους που καλούμε σε αυτές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα