Χαρίτσης: Η αύξηση των τιμών έχει μετατραπεί σε κανονικότητα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης INTIME

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι το προεκλογικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα και σε συνάρτηση που αυτές έχουν στην καθημερινότητα των πολιτών βρέθηκαν στο στόχαστρο του Αλέξη Χαρίτση.

Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς τόνισε: “Σήμερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στη χώρα που η ακρίβεια συνεχώς κλιμακώνεται και η αύξηση των τιμών έχει μετατραπεί σε κανονικότητα, αυτό θα μπορούσε να συνιστά μια θετική είδηση, οιωνό μέτρων και παρεμβάσεων για να υπάρξει επιτέλους αποκλιμάκωση και στήριξη στα εισοδήματα των πολιτών. Μιλάμε όμως για την χώρα που κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης. Στην πραγματικότητα της Ν.Δ. τα πράγματα πάνε καλά. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί επαρκούν, δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση και η ακρίβεια έρχεται απ’ έξω.

Την ίδια στιγμή η Εθνική Τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομία στο 2.4% για το 2024.Οι οικονομικοί δείκτες πράγματι πάνε καλά.Για ποιους άραγε; Σίγουρα όχι για την πλειοψηφία των πολιτών.

Τα στοιχεία της έκθεσης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αποκαλύπτουν την πραγματικότητα:

– Η Ελλάδα καταγραφεί την μεγαλύτερη μείωση πραγματικού εισοδήματος από εργασία (-8,3%) σε σχέση με όλες τις χώρες τις ΕΕ την περίοδο 2019-2023.
– Καταγράφεται αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας πάνω από τον πραγματικό μισθό. Αύξηση που προήλθε από την ένταση της εκμετάλλευσης και οδήγησε σε μείωση του μεριδίου των μισθών στην διανομή του εισοδήματος. Άλλωστε την 1η Ιουλίου ξεκινά η εξαήμερη εργασία.

Είναι παραπάνω από σαφές ότι ότι η προσαρμογή των ονομαστικών μισθών υστερεί σε σχέση με τον πληθωρισμό.
Το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ ήταν “σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη”, η πραγματικότητα είναι σταθερά πιο κοντά στον πάτο.
Η απάντηση υπάρχει. Και αυτή έχει στο επίκεντρό της την προστασία της εργασίας, την καθολική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και την ουσιαστική και δίκαιη φορολόγηση των κερδών και του πλούτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα