Χαρίτσης: Η λύση είναι ένας νέος νόμος-πλαίσιο για το δικαίωμα στη στέγη
Διαβάζεται σε 2'Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για “επικοινωνιακή προσπάθεια να διαφημίσει το αποτυχημένο πρόγραμμα ‘Σπίτι μου'”
- 15 Ιανουαρίου 2024 17:55
“Η λύση για την στεγαστική κρίση είναι ένας νέος νόμος – πλαίσιο για το δικαίωμα στην στέγη, όχι τα επικοινωνιακά σόου του κ. Μητσοτάκη” αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Ανάμεσα στα άμεσα μέτρα που χρειάζεται να γίνουν στην κατεύθυνση αυτή, σταχυολογεί τον περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden Visa, την ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως επίσης και ένα “ουσιαστικό σχέδιο και πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με νέα δανειοδοτικά εργαλεία”.
Ο κ. Χαρίτσης, επιτίθεται στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης στην σημερινή του επικοινωνιακή προσπάθεια να διαφημίσει το αποτυχημένο πρόγραμμα “Σπίτι μου”, θα μπορούσε χτυπήσει ένα διπλανό κουδούνι, σε ανθρώπους που δεν είναι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας”. “Ίσως αυτό θα τον βοηθούσε να αντιληφθεί την πραγματικότητα που διαμορφώνει η στεγαστική κρίση” αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Χαρίτσης και επισημαίνει πως “τα δυσθεώρητα ύψη των ενοικίων και των λογαριασμών, τα εισοδήματα που εξαφανίζονται πριν από τις 15 του μήνα, τη φούσκα του real estate που δημιουργεί η πολιτική του”.
“Ένα πρόγραμμα με ωφελούμενους λιγότερους από 10.000 δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα που εξελίσσεται σε οριζόντια κρίση μιας ολόκληρης γενιάς” προσθέτει ο κ. Χαρίτσης και τονίζει την ανάγκη για “άμεση, δραστική αλλαγή πολιτικής”. “Η λύση είναι ένας νέος νόμος – πλαίσιο για το δικαίωμα στην στέγη. Με άμεσα μέτρα όπως ο περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden Visa, η ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα ουσιαστικό σχέδιο και πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με νέα δανειοδοτικά εργαλεία” προτείνει.
“Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να παραδεχτεί ότι υπάρχει ‘πληθωρισμός απληστίας’, περιμένουμε να δούμε πόσο θα χρειαστεί να ανακαλύψει ότι υπάρχει και στεγαστική κρίση” καταλήγει.