Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά έφερε τον “τυχαίο θάνατο” του Μοχάμεντ Καμράν στη Βουλή

Διαβάζεται σε 3'
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης SOOC

Ο θάνατος του Μοχάμεντ Καμράν, η εφηβική βία, η κατάσταση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανασκόπησης της εβδομάδας του Αλέξη Χαρίτση.

Τα σοβαρότερα θέματα της εβδομάδας σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς,  Αλέξης Χαρίτσης

“Οι μετανάστες έχουν όνομα, οι ζωές τους αξία. Όλες οι ζωές έχουν αξία. Την ίδια αξία”, ανέφερε σχετικά με τον θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Και πρόσθεσε: “Στην Ελλάδα του 2024 άνθρωποι χάνονται από τους δικούς τους γιατί κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα και μετά βρίσκονται νεκροί με εμφανή τα σημάδια του άγριου ξυλοδαρμού. Τι συνέβη στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα; Ποιος μπορεί να πιστέψει την επίσημη εκδοχή περί θανάτου από φυσικά αίτια, όταν τα ίχνη της βίας είναι εμφανή; Όταν στην επίσημη αφήγηση υπάρχουν κενά ολόκληρων ημερών.

Η Νέα Αριστερά πήγε στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα κι έφερε τον «τυχαίο θάνατο» του Μοχάμεντ Καμράν στη Βουλή. Ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια, ζητάμε δικαιοσύνη. Να δοθεί τέλος στην αστυνομική αυθαιρεσία και το καθεστώς της ατιμωρησίας που τη θρέφει. Να δοθεί τέλος στον κρατικό ρατσισμό.

Κι επειδή διάφοροι στην Αριστερά υιοθετούν τη δεξιά ρητορεία περί «δικαιωματισμού», να ξεκαθαρίσουμε ότι η Νέα Αριστερά δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, θα είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις διακρίσεις και την καταπίεσης. Τα δικαιώματα αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο του δημοκρατικού μας κεκτημένου αλλά και της σύγχρονης αριστερής ταυτότητας.

Παράλληλα, σχολίασε και την κατάσταση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας:

Είναι πολύ διαφορετική βεβαίως η κατάσταση στα δύο κόμματα. Έχει όμως ένα κοινό στοιχείο. Την απουσία μιας σοβαρής προγραμματικής πρότασης που να μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και να χαράξει μια νέα βιώσιμη πορεία για τη χώρα.

Αν αφήσουμε στην άκρη τις εσωκομματικές κόντρες και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αυτό που διαπιστώνουμε είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που την στηρίζουν.

Πρέπει να πούμε την αλήθεια. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς αναδιανομή του πλούτου. Και δεν μπορεί να υπάρξει αναδιανομή χωρίς φορολόγηση του πλούτου για να βρεθούν πόροι που θα διοχετευτούν στους πιο αδύναμους. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε η πολιτική σου δεν θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο λαός.

Για όποιον έχει ακόμα την αυταπάτη ότι η ανάπτυξη από μόνη της θα φέρει ευημερία για όλους-ες, η έρευνα της ΕΛΣΑΤ για τον Οικογενειακό Προϋπολογισμό είναι αποκαλυπτική. Σε μια χρονιά με ρυθμό ανάπτυξης 2%, τα νοικοκυριά αναγκάστηκαν να περικόψουν ακόμα και ανελαστικές δαπάνες”.

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα