Ξεκινάει σήμερα το 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ξεκινάει σήμερα το 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την έναρξη του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Τρίτση, με αφίερωμα στα 100 χρόνια από την Σοσιαλιστιή Επανάσταση και με σύνθημα "Το μέλλον δεν θα έρθει από μόνο του ... αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς". (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ξεκινά σήμερα το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, που θα διαρκέσει ως το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"

Τις πύλες του ανοίγει σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, για να υποδεχθεί το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Με κεντρικό σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο – Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» -εμπνευσμένο στο πρώτο σκέλος από τον τίτλο του βιβλίου “Οι δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο”, του αμερικάνου δημοσιογράφου Τζον Ριντ, που κατέγραψε τον επαναστατικό αναβρασμό στην Αγία Πετρούπολη τις πρώτες μέρες της Οκτωβριανής Επανάστασης και στο δεύτερο, από τον στοίχο του σοβιετικού ποιητή Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι-, το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Για αυτό τον λόγο στον χώρο έχει στηθεί μεγάλη έκθεση με τίτλο«100 χρόνια, Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», που για το περιεχόμενο της έχει χρησιμοποιηθεί και υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος δήλωσε ότι “Η Οκτωβριανή Επανάσταση έδειξε ότι το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι ανίκητο, έδειξε ότι δεν είναι αιώνιο, οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με την αγροτιά μπορούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία που θα στηρίζεται πάνω στην πραγματική δύναμη του τόπου, που είναι ο λαός, και πώς μπορεί ο τεράστιος πλούτος που παράγει να οργανωθεί προς όφελός του”.

ΓκΞεχωριστό χρώμα στον χώρο του Φεστιβάλ δίνουν οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Νεολαιών από όλο τον κόσμο που θα βρεθούν στην Αθήνα, τις οποίες θα υποδεχθεί την Παρασκευή στον Περισσό ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκτός από τις συναυλίες με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, σε τρεις διαφορετικές σκηνές (κεντρική, λαϊκή, νεανική-φέτος ξεχωρίζουν τα αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Λοΐζο), στον χώρο του Φεστιβάλ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εκθέσεις και αφιερώματα -φέτος για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση-, θεατρικές παραστάσεις, να αγοράσει βιβλία των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή και να λάβει μέρος σε πολιτικές συζητήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα