Χρηστίδης: Εκατοντάδες μαθητές έκαναν σήμερα αγιασμό σε κοντέινερς

Διαβάζεται σε 3'
Ο Παύλος Χρηστίδης
Ο Παύλος Χρηστίδης EUROKINISSI

Στις πολλές “ανορθογραφίες” των σχολείων αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Παύλος Χρηστίδης.

Την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να παρέχει σε όλους της μαθητές της χώρας κατάλληλες σχολικές αίθουσες, στηλίτευσε ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, από βήματος της ΔΕΘ, για την Παιδεία και τα σχολεία, ο βουλευτής περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση που βίωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε διάφορα σχολεία της χώρας κατά τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ακούσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει 250 εκατ. ευρώ για αλλαγές στα σχολεία. Δεν μηδενίζω ποτέ κάτι, ωστόσο, υπάρχουν δεκάδες σχολικές μονάδες στη χώρα που δεν είναι λειτουργικές. Σήμερα, για παράδειγμα, μαθητές του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου έκαναν αγιασμό σε κοντέινερς. Αλλά και μια φίλη μου από τη Σάμο μου έστειλε πως και εκεί, τέσσερα χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, ακόμη μαθητές κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερς».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για εσφαλμένες πολιτικές σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, λέγοντας ότι «τα ψίχουλα, τα οποία ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και φέτος, είναι παροχές οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια ζητήματα των πολιτών. Πάρα πολλή κουβέντα, χωρίς καμία αποτελεσματικότητα».

Επί τούτου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε τη σημασία σχεδιασμού μιας διαφορετικής πολιτικής, καθώς – όπως είπε – ο δρόμος που ακολουθεί η ΝΔ είναι αδιέξοδος. «Είναι δεδομένο πια πως η πολιτική κλεψύδρα του κ. Μητσοτάκη αδειάζει», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική δύναμη αυτή που θα πρέπει να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας. «Πρέπει να δουλέψουμε πολύ ώστε να είμαστε εμείς η επιλογή των πολιτών».

Εν όψει των εσωκομματικών εκλογών, στις 6 Οκτωβρίου, τόνισε την ανάγκη, το τέλος αυτής της διαδικασίας «να μας βρει όλους να κωπηλατούμε προς την ίδια κατεύθυνση».

«Το βασικό ζήτημα είναι πως αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που θα έρθουν να ψηφίσουν, το ΠΑΣΟΚ θα τις κρατήσει ενεργά κοντά του. Πίστευα και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει την πολύ μεγάλη Κεντροαριστερά. Επομένως, χρειάζονται πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες. Η 13η Οκτωβρίου δεν είναι ο τερματικός σταθμός. Είναι η αφετηρία. Από τις 14 Οκτώβρη. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να πείσουμε τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα τείχη», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα