Χρηστίδης στο Ραδιόφωνο 24/7: Στόχος μας δεν είναι απλά η τρίτη θέση

Χρηστίδης στο Ραδιόφωνο 24/7: Στόχος μας δεν είναι απλά η τρίτη θέση
Παύλος Χρηστίδης - Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ,φωτο αρχείου 6/5/2015.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

"Δε θα έρθουμε για να είμαστε συμπλήρωμα κανενός, θα είμαστε εκεί για να είμαστε πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. "Δεν υπάρχει ούτε μία αριστερή πολιτική που να κάνει αυτή η κυβέρνηση" υποστήριξε και κατηγόρησε το Μητσοτάκη ότι καλλιεργεί αυταπάτες

Έντονες είναι οι διεργασίες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που ετοιμάζεται για διαδικασίες συνεδρίου το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου, και αναμένεται να δώσει το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης για το μέλλον. Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και το Live News στις 8, με τη Βίκυ Σαμαρά, τόνισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δε σκοπεύει να γίνει συμπλήρωμα κανενός, καθώς διεκδικεί το δικό της ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα.

“Και το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική προοδευτική παράταξη στην ιστορία της δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα κανενός. Θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές και στο συνέδριο θα καταθέσουμε πρόταση με την οποία πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς πρώτα στην κοινωνία και μετά στη Βουλή. Δε θα έρθουμε για να είμαστε συμπλήρωμα κανενός. Θα είμαστε εκεί για να είμαστε πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ακριβώς γιατί καταλαβαίνουμε ότι ο λαός χρειάζεται μία εναλλακτική προοδευτική πρόταση” τόνισε ο κ.Χρηστίδης.

“Στόχος μας στις επόμενες εκλογές δεν είναι απλά η τρίτη θέση, είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.. Εισπράττουμε τεράστια απογοήτευση από τον κόσμο για την πολιτική της κυβέρνησης και είμαστε σίγουροι ότι η πορεία ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου θα δώσει ελπίδα στο λαό” είπε.

Στο ερώτημα εάν ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς θα πρέπει να έχει ως πρότυπο τον Τζέρεμι Κορμπυν των Εργατικών με αριστερή στροφή ή το Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο κ.Χρηστίδης απάντησε: “Παρακολοθούμε με ενδιαφέρον τις διεργασίες σε όλη την Ευρώπη, είμαστε ικανοποιημένοι για την άνοδο του Κόρμπυν και την επικράτηση του Μακρόν ειδικά απέναντι στη Λεπέν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει μία δικιά της ιδιαιτερότητα και σε αυτή να είμαστε πολύ σαφείς προέχει να βγούμε από τα μνημόνια και την κρίση και αυτό γίνεται με ισχυρές κυβέρνησεις. Αλλά και με σαφή σοσιαλδημοκρατική στροφή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η κοινωνική κρίση και οι ανισότητες. Επομένως θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό κράτος που θα στηρίζει τους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα θα δίνει αναπτυξιακη προοπτική στηρίζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία.”

Στη συνέχεια ο κ.Χρηστίδης ερωτηθείς για την τακτική των ίσων αποστάσεων εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως “η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά παρά μόνο με τη νομή της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο κ.Καμμένος. Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, δεν έχουμε μαζί της τίποτα κοινό, ούτε ιδεολογικά, ούτε αξιακά ούτε πολιτικά” υπογράμμισε ενώ από τα πυρά του δε γλίτωσε ούτε η ΝΔ. “Ο κ.Μητσοτάκης με όσα λέει καλλιεργεί αυταπάτες. Τα πράγματα δεν αλλάζουν μόνο με εκλογές. Χρειάζονται σταθερές κυβερνήσεις πλειοψηφίας που θα στηρίξουν το κοινωνικό κράτος, την ιδιωτική πρωτοβουλία, και τον εκσυγχρονισμό του κράτους”.

Τέλος, ερωτηθείς για τις νέες ποινικές διώξεις που άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ, καθώς και τη νέα έρευνα που ξεκινά για τη σύμβαση του C4I, γεγονότα που έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ο κ.Χρηστίδης τόνισε: ” Το ΠΑΣΟΚ τους λογαριασμούς του με τη δικαιοσύνη τους άνοιξε το ίδιο” και ζήτησε να κάνουν και άλλοι το ίδιο “για τους κουμπάρους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα