Υποκλοπές – Ρουμπάτης: “Δεν νοείται νόμιμη επισύνδεση όταν αφορά εκλεγμένους βουλευτές και ευρωβουλευτές”

Υποκλοπές – Ρουμπάτης: “Δεν νοείται νόμιμη επισύνδεση όταν αφορά εκλεγμένους βουλευτές και ευρωβουλευτές”
Ο Ιωάννης Ρουμπάτης eurokinissi

Ακρόαση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Ρουμπάτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τι είπε για τον Στ. Πιτσιόρλα.

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις υποκλοπές βρέθηκε την Πέμπτη (01/09) ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Ρουμπάτης.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών την περίοδο 2015-2019, φέρεται να είπε: “Η παρακολούθηση εκλεγμένων βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών συνιστα απόλυτη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων του ελληνικού κράτους”.

Και συνέχισε: “Μια επισύνδεση είναι νόμιμη όταν έχει υπογραφή εισαγγελέα. Όμως δεν νοείται “νόμιμη επισυνδεση” όταν αυτή αφορά εκλεγμένους βουλευτές και ευρωβουλευτές“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης διευκρίνισε ότι οι επισυνδέσεις Στέργιου Πιτσιόρλα – Σπύρου Σαγιά αποτελούσαν συνέχεια των επισυνδέσεων που έγιναν επί Θεόδωρου Δραβίλα για την νήσο Οξυά, δηλαδή για την διευρεύνηση πιθανής διαφθοράς που αφορούσε στην απόκτηση χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο από εταιρίες του Κατάρ.

Η νήσος Οξυά τελείωσε επί Δραβίλα, δεν αγοράστηκε. Η ιστορία όμως συνεχίστηκε με τα στρέμματα στην περιοχή Ναυάγιο. Κι εν πάση περιπτώσει, ποιος ήταν ο Πιτσιόρλας; Ούτε βουλευτής, ούτε τίποτα. Εκπρόσωπος της εταιρίας Pimana του Κατάρ και δικηγόρος του ήταν ο Σαγιάς” φέρεται να είπε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα