Ζαχαριάδης γα Novartis: Προς το συμφέρον όλων η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος
Σχολιάζοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε "οι πολιτικοί πρέπει να ασχολούνται με τα πολιτικά και οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι νομικοί με τα δικαστικά, τα δικηγορίστικα και τα νομικά"
- 20 Φεβρουαρίου 2018 13:42
“Δεν είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ Τσοχατζόπουλοι, δεν είναι όλοι στη Νέα Δημοκρατία Παπαγεωργόπουλοι. Με αυτήν την έννοια, όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που είμαστε απολύτως υγιή, μας συμφέρει μεσομακροπρόθεσμα η εκκαθάριση και εξυγίανση του πολιτικού συστήματος” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και την ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Σημείωσε, σχετικά με την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, για την οποία έχει ειπωθεί ότι θα έπρεπε να διαρκέσει παραπάνω από μία μέρα, πως “σε αυτήν την πυκνή διαδικασία βολεύει να υπάρχει μια συνοχή, να μη διασπαρεί η διαδικασία της συζήτησης και μέσα από αυτόν τον πυκνό κοινοβουλευτικό τρόπο να μπορέσει να υπάρξει και μια συνεκτική απόφαση. Να λειτουργήσουμε σε συνέχεια χωρίς διακοπές”.
Παράλληλα, απαντώντας στο γιατί η τοποθέτηση 10 καλπών είναι ενδεδειγμένη, υπογράμμισε ότι “η ψήφος των βουλευτών είναι χωριστή και κατά συνείδηση και οι εν ενεργεία βουλευτές που είναι αναφερόμενοι σ’ αυτήν την υπόθεση δεν έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για τον εαυτό τους. Άρα για να μπορέσει να γίνει σεβαστή η διαδικασία της μυστικότητας της ψήφου ο μόνος τεχνικός τρόπος είναι αυτός. Άλλωστε, όπως σε ανάλογες προηγούμενες περιπτώσεις, είχαν στηθεί περισσότερες από μία κάλπες”.
Παράλληλα, σχολίασε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και υπογράμμισε ότι “οι πολιτικοί πρέπει να ασχολούνται με τα πολιτικά και οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι νομικοί με τα δικαστικά, τα δικηγορίστικα και τα νομικά. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ότι μπορεί να προχωρήσει και να διαλευκάνει όλες αυτές τις υποθέσεις, όμως με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, δηλαδή με το άρθρο 86 του συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης των υπουργών, εάν μια δικογραφία προσκρούσει σε πολιτικό πρόσωπο, αυτή η υπόθεση έρχεται αυτομάτως στο κοινοβούλιο και αυτή η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η μόνη νόμιμη θεσμική οδός που μπορούσε να ακολουθηθεί προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η υπόθεση να ερευνάται”.